Vraag & Antwoord

Feedback Forum

Ouwe rot, en dan?

Anoniem
teacher
17 antwoorden
 • Is het misschien een idee om het aantal ranks uit te breiden, we hebben nu dit:

 • Kan je dit echt wat schelen?
 • [quote:b9f5772529="Laurens"]Kan je dit echt wat schelen?[/quote:b9f5772529]

  Schelen niet echt. Persoonlijk merk ik dat ik mensen met een hoog aantal posts minder snel NIET serieus neem. Het heeft dus - iig voor mij - wel een beetje invloed op de status. Dat vind ik vrij logisch trouwens, want als je veel (zinnige) posts hebt, dan betekend dat bijna altijd dat je het al een behoorlijke tijd hier rondhangt en een "gewaardeerd" lid bent. Ik ben trouwens wel van mening dat er geen "elitair groepje" van über-members moet ontstaan.

  Maar een extra titel voor mensen met meer dan 2000 posts (hé, da's toevallig!) zou ik niet erg vinden. :lol: Van de andere kant, misschien moet je juist de lat voor titels als senior en ouwe rot wat hoger leggen.
 • [quote:83e4aae614="Captain_Kansloos"]Persoonlijk merk ik dat ik mensen met een hoog aantal posts minder snel NIET serieus neem. [/quote:83e4aae614]
  Dat heb ik ook wel een beetje. Maar vooral neem ik mensen die in minder dan, zeg zes maanden, 1000 posts hebben juist niet serieus. Want dat zijn altijd van die lui die zich geroepen voelen elk topic te vervuilen met hun gemeenplaatsen en irrelevante meningen.

  On topic: kunnen we die rangen niet gewoon afschaffen? Het suggereert dat iemand met veel posts meer bijdraagt aan dit forum en daar zijn volgens mij geen aanwijzingen voor.
 • [quote:09034eff13="arny"]On topic: kunnen we die rangen niet gewoon afschaffen? Het suggereert dat iemand met veel posts meer bijdraagt aan dit forum en daar zijn volgens mij geen aanwijzingen voor.[/quote:09034eff13]

  Wat mij betreft heb je helemaal gelijk. Rangen en aantal posts vermelden leidt op bijna elk forum tot posten van onzin om maar aan die rang of aantal posts te komen. Je ziet hier zat Ouwe Rotten die net een paar maanden lid zijn.. het bestaat bijna niet dat al die Ouwe Rotten zoveel zinnige posts hebben gedaan. Als iemand zinnige postings doet herken je die vanzelf wel aan hun gebruikersnaam.

  Loex
 • Nog 3 maanden, dan ben ik 1 jaar :lol:

  Een beter idee zou het zijn om de status van iemand aan te geven als een combinatie van:
  - aantal posts
  - aantal jaren/maanden dienst

  Dan kanje wel in een korte tijd een hoop posts genereren, maar je rang gaat niet omhoog.

  Eigenlijk maakt het niks uit of je nou van een newbie een goed antwoord krijg of van een ouwe rot.
  Die newbie kan wel 20 jaar in het vak zitten en een ouwe rot net van school en een beetje rommelt met pc's.

  Wat mij betreft; gewoon afschaffen
 • [quote:542c99eda3="spiderned"]Eigenlijk maakt het niks uit of je nou van een newbie een goed antwoord krijg of van een ouwe rot.
  Die newbie kan wel 20 jaar in het vak zitten en een ouwe rot net van school en een beetje rommelt met pc's.
  Wat mij betreft; gewoon afschaffen[/quote:542c99eda3]

  Je slaat de spijker op z'n kop. Wat ODF voorstelt maakt de boel nóg erger.

  Dat hele ranking is gedateerd, vroeger postte je wat en als dat niet ok was werd het gewoon gedelete of je werd zo afgezeken dat je noooit meer zo'n onzin postte en als je dan uiteindelijk wèl aan dat aantal postings kwam, dan kwam je aan je rank of het werd je toegekend door de mod. En dan had je die rank verdiend, maar mèt kleerscheuren ;)

  Loex
 • Dat is waar wat je zegt.
  Ik wil niet zeggen dat ik ook altijd even serieus ben.
  Maar IK kijk absoluut niet naar wat of wie iemand is.
 • het is wel lekker om een ouwe rot te zijn.
  je krijgt op de HCC dagen in Utrecht 20%korting op een zak patat :lol: .
 • Wanneer zijn die dagen weer???????????
 • Dat wist ik nog niet :D

  Maar on topic. Dat van dat aantal jaren dienst vind ik dus belachelijk. Ik ben 15 en zit pas in de 4e. Heb dus geen jaren dienst en dat wil zeggen dat ik een newbie ben. Sorry, maar ik woon nu 15 jaar (gelukkig) samen met mijn vader en hij heeft er vanaf de 486 en ik mij in computers interresseerde, dat was dus vanaf de 486 altijd geholpen met problemen en nu ben ik zover dat ik em ingehaald heb qua nieuwe technologie. Hij kan het allemaal niet meer bij houden. Wij hebben samen onze goede en slechte punten. Mijn goede is dat ik alles hierboven up to date houdt en Windows XP/2000 en alle ontwikkelingen op hardware gebied in de gaten houdt. Hij weet gewoon ontiegelijk veel van printers en UNIX. Hij heeft ook 15 jaar ervaring. Dus op dienstjaren kun je iemand niet afrekenen.

  Ik moet toegeven ik ben dan Ouwe rot (met mijn 15 jaren :wink: ) en ik heb ook (zoals iedereen denk ik wel) een paar niet nuttige posts gedaan. Maar een grapje op zijn tijd is goed.
 • Amen!

  Tsja, ik heb pas 14 lentes (nouja, bijna dan, t is nog geen lente) en ik ben ouwe rot, maar niet omdat ik onzinposts post. Ik ben al met computers aan het klooien (vond mn vader niet zó leuk soms) vanaf m'n 4e ofzow, met een heeerlijk 8088'je (d8 ik), ik heb nog tijden op een 386 in dos gewerkt en ik zit nu nog steeds met trage pc'tjes te klooien, vind ik gewoon leuk, maar af en toe word ik een béétje pissig op die school van me als er weer eens een groepje k*tbruggers het netwerk heeft vern**kt (c*ns**r!) - dan word ik er meteen op aangesproken, 'jij hebt het zeker gedaan' - het leven is moeilijk :)
 • Nee, maar jij bent van de forum politie :evil:

  Mensen, we dwalen af.
  Kom met ideeen en niet met leeftijden.
  Het gaat er in mijn idee niet om dat als je 14 jaar bent geen ouwe rot mag zijn.
  jullie zijn dan al een paar jaar bezig met pc's, maar er zijn er zat die in een paar maanden/weken hier zoveel posts genereren om alleen maar aan die status te komen.
  Vandaar ook dat er een soort formule moet komen die bepaalt welke status je heb.
  En ook dat die status kan schommelen.

  Of gewoon: elke verjaardag sinds je aanmelding een stapje omhoog, waarbij je wel aan een bepaald aantal posts per jaar moet komen.

  En waarbij er dan van mij part iemand aangesteld moet worden om te controleren (is wel heel zwaar) of er niet teveel onzin gepost wordt door een bepaald persoon.

  Misschien draaf ik door……………………
 • hmm… kijk ik loop hier nu nog geen jaar rond, en heb wel een boel posts, en er zal er ook wel eens een flauwe offtopic post tussen zitten, maar meestal ben ik wel serieus, en ook wel bereidt te helpen..

  ik vindt dat we hier niet eens een discussie over moeten hebben, dan heb je maar meer dan 600 posts, en ben je ouwe rot, je haalt ze er zo tussen uit…..

  ach, en daarnaast, waar maak je je druk om, dan heeft iemand maar 600 posts, en is ouwe rot, het is niet een statussymbool ofzo…. ik krijg er niks voor, en wordt er persoonlijk ook niet anders van….
 • Kijk, volgens mijn profiel loop ik hier al sinds '99 rond, maar ik ben pas sinds eind zomervakantie '02 echt actief hier.
  Ik heb meer dan eens een onzinpost gedaan, en ik vind niet dat ik me daarvoor hoef te schamen. De mensen die zich wel moeten schamen zijn die, die het nodig vinden dit forum vol te zetten met onnodige berichten.
  Waarschijnlijk kan het niet met phpBB, maar het zou kunnen helpen dat OT er weer komt, en er voor [i:3d559a97e0]alleen [b:3d559a97e0]dat[/b:3d559a97e0] forum[/i:3d559a97e0] een speciale rankenteller komt, eg dat je twee ranks hebt, eentje voor de gewone posts en een voor OT…
  Om even een voorbeeld te geven: in het feedback-forum komen veel OT-posts voor eigenlijk. Gewoon OT voor discussie en de rest voor serieus spul.
  Bijvoorbeeld:
  [i:3d559a97e0]
  Webspider
  Oude rot (650 posts)
  NON-OT'er (0 posts)
  [/i:3d559a97e0]
  en bijvoorbeeld als ik veel post in het OT (en een beetje in de rest)
  [i:3d559a97e0]
  Webspider
  Oude rot (749 posts)
  Millennium (1032 posts)
  [/i:3d559a97e0]

  Snaptu?
  Het is een beetje moeilijk om het goed uit te kunnen drukken, want zo'n tekst tiepen in lynx, met mcedit (de editor van mc, soort norton commander) is [i:3d559a97e0]geen[/] pretje :)

  —While building ALSA – keep smiling!—[/i:3d559a97e0]
 • [quote:6ea24c737f="turbulence"]hmm… kijk ik loop hier nu nog geen jaar rond, en heb wel een boel posts, en er zal er ook wel eens een flauwe offtopic post tussen zitten, maar meestal ben ik wel serieus, en ook wel bereidt te helpen…[/quote:6ea24c737f]
  Ja, en af en toe een geintje is ook niet verkeerd.

  [quote:6ea24c737f="turbulence"]
  ik vindt dat we hier niet eens een discussie over moeten hebben, dan heb je maar meer dan 600 posts, en ben je ouwe rot, je haalt ze er zo tussen uit…..[/quote:6ea24c737f]
  Daar ging de discussie ook niet over, maar over het feit wat er na ouwe rot moet komen.
  nou, volgens mij gewoon niks en vandaar het aan de kaak stellen van alle "statussen" tot aan ouwe rot.
  [quote:6ea24c737f="turbulence"]
  ach, en daarnaast, waar maak je je druk om, dan heeft iemand maar 600 posts, en is ouwe rot, het is niet een statussymbool ofzo…. ik krijg er niks voor, en wordt er persoonlijk ook niet anders van….[/quote:6ea24c737f]
  Maar er zijn er bij die daar naar toe leven, omdat ze dan meer aanzien denken te hebben.
  nou, al zouden ze mij morgen Juniur maken of zo dan interesseert me dat helemaal niks, omdat het ook helemaal niks uitmaakt.
  Ik bedoel, als ik nou iemand help met een probleem en ik ben junior.
  Zou dan degene wie ik help daar meer problemen mee hebben dan al zou hij door een ouwe rot geholpen zijn.
  En zou diegene nu meer aannemen van een ouwe rot dan een newbie?
  Ik iig niet, omdat het mij niks zegt wie er achter die ouwe rot zit (zie hierboven; jonge mannen van een jaar of 14 die er misschien gemiddeld meer verstand van hebben dan een echte [b:6ea24c737f]ouwe[/b:6ea24c737f] rot)

  BTW ik maak me er niet druk om, maar geef ff aan dat dit systeem eigenlijk helemaal niet klopt.
 • [quote:11b7541e07="webspider"]Kijk, volgens mijn profiel loop ik hier al sinds '99 rond, maar ik ben pas sinds eind zomervakantie '02 echt actief hier.
  Ik heb meer dan eens een onzinpost gedaan, en ik vind niet dat ik me daarvoor hoef te schamen. [/quote:11b7541e07]

  Volgens mij staat er toch:
  [i:11b7541e07]Geregistreerd op: 21-7-2001[/i:11b7541e07]

  Maar jij post bv ook heel veel in dat klikspaan topic :lol:
  Dat mag dan bv ook niet meetellen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.