Vraag & Antwoord

Feedback Forum

Wat te doen bij bedrog?

Anoniem
Edmond Varwijk
47 antwoorden
 • Ik heb een compaq server via te koop aangeboden gekocht. In goed vertrouwen. Het apparaat blijkt echter lang niet aan de genoemde specs te voldoen. Geheugen 128 mb ipv 512, twee hdd 19gb en 40 gb ipv drie van 40 gb. De vraagprijs was 500 ik heb 400 geboden en daar zou ik hem voor krijgen. Nu blijkt dit dus allemaal niet te kloppen. Raid werkt nu niet en daar heb ik hem juist voor gekocht. Wat kan ik doen? Aangifte bij de politie? Ik heb wel zijn 06 nummer maar op mijn verzoeken om contact word niet gereageerd.
 • Heel heel vervelend..
  een 06-nummer is niet prettig om te hebben, deze kan veranderen en is niet opvraagbaar denk ik.
  Echter, computertotaal heeft het ip-adres van jr_70. mogelijk kom je daar verder mee, indien je geen verdere informatie hebt over die persoon.

  Misschien een idee voor c!t in het vervolg alle gegevens op te slaan van mensen die iets verkopen.
  Ik zou overigens verder ook geen raad weten, het is geen bedrijf maar een particulier.. :(
 • als jij aangifte gaat doen, dan kun je bij je aangifte vermelden dat je inderdaad achter zijn ip kan komen op deze manier ….

  en met een beetje geluk is het 06 nummer een abo en geen kaart ( ik heb kaarten van AH ( en ik heb nergens ook maar mijn naam hoeven opgeven …)

  ik denk nl niet dat CT! zomaar ip's zal gaan verstrekken en aan justitie zijn ze het uiteraard verplicht, mits je een ijverig agentje hebt, want imho zijn ze vaak niet zo happig op dit soort zaken bij justitie …

  teveel werk , evt nog maar na moeten zoeken als iemand bv niet op ze eegen ip heeft gekocht maer bv in internet cafe oid … hangt vaak ook heel erg van je "eigen strijdlust" af… ( lees: in hoeverre jij aandringt bij de politie… en in hoeverre zij jou serieus nemen …)

  in ieder geval sux 6

  tis echt balen om op zo'n manier voor gaas te gaan … :evil:
 • Domme vraag misschien maar hoe heb je betaald en hoe heb je de pc in je bezit gekregen. Dan moet je toch wel een adres hebben of een rekeningnummer.

  mvgroet Edmond
 • Edmond, ik heb cash betaald bij aflevering. De man had geen tijd om te blijven. Aan de buitenkant zag een en ander er goed uit. Stom natuurlijk, maar nogmaals ik ging af op goede ervaringen die ik al eerder met kopen en verkopen had bij het forum.
 • Ik heb een keer iets dergelijks meegemaakt, een videokaart besteld, vooruitbetaald (het was een winkel waar ik eerder had gekocht en zag zodoende geen gevaar..) bedrijf leek failliet te gaan, na constant aan het lijntje te zijn gehouden. Direct een incasso bureau op gezet, en dat loopt nu nog steeds.. ik zit er zelf aan te denken een faillisement aan te vragen voor die persoon in kwestie, het geld ben ik voor m'n gevoel al lang kwijt, en mogelijk geef ik hem zodoende een hak na, iets wat mij wel bevalt.

  Rechtsbijstand was toen geen mogelijkheid, niet dat je er iets van moet verwachten, mogelijk helpt het wat. Toen ging het om een bedrag van 217 euro.. 'instapprijs' voor rechtsbijstand hulp is 225..

  Kortom, het gevoel van totale onmacht en zeer zeker ook onrecht groeide, vandaar het incasso bureau.
  [i:f820cab98a]Oftewel, contact in ieder geval je verzekering, die zullen je mogelijk verder kunnen helpen. [/i:f820cab98a]

  Daarbij denk ik dat computer totaal je mogelijk zal bij staan in de zin van gegevens over de persoon in kwestie, dit is voor hen nogal een rotte appel… Mogelijk is het dus ook beter het systeem in vraag en aanbod aan te stellen, om deze ellende proberen te verkomen -ook al gebeurt het niet vaak.

  Ik wens je veel succes met het verdere verloop!

  Ik zag overigens dat jr_75 meer topics in vraag en aanbod heeft lopen, die direct sluiten en een waarschuwing erin plaatsen?
 • is het niet wat om gewoon een wijze raad in het faq neertezetten.
  bijvoorbeeld, als je het niet helemaal vertrouwd dat je het in ieder geval onder Rembours doet en als je het dan binnen krijgt het te controleren, dit is toch ook ongeveer de bedoeling van Rembours

  nu bedenk ik dus opeens een manier om aan de gegevens van de man te komen. je kan het namelijk gewoon aan Rembours vragen, tenminste dat lijkt mij, want je hoeft iets van Rembours niet te accepteren, je kan het gewoon laten terugsturen, nou daarvoor heeft de PTT toch echt gegevens voor nodig. ik weet niet hoe het precies gaat, maar ik hoop dat het lukt.

  maar om dan weer terug te komen op dat faq, dat is gewoon om mensen te waarschuwen om iets te kopen, ik denk dat de meeste daar ook weer wat van leren, het heeft dan niks met regels of computers te maken, maar ik denk dat er veel blij mee zullen zijn
 • nah hoe lullig dit ook klinkt… en zo bedoel ik het niet hoor ….

  ik vind het niet passend om na 1 verklaring van iemand gelijk al zijn topics van te koop te sluiten … maar hij moet zeker ( van CT! uit ) een waarschuwing krijgen en justitie zal zeker moeten wordne ingeschakeld …

  En op het moment dat CT! ook geen reactie terug krijgt … sjah dan gewoon alles afsluiten van hem met een mega- waarschuwing …

  Niets ten nadele van TS hoor … maar het is nu eenmaal 1 kant van het verhaal …. neemt jr_75 die kans tot uitleg niet of niet uitsluitselgevend aan … dan is pas zeker hoe iets in elkaar steekt …. :cry:

  Maar Henk zal zeker stappen moeten gaan nemen …
 • Er worden in Nederland behoorlijk wat computers gestolen. Met b.v. serienummers. Is er geen site waar men dit kan melden, bijvoorbeeld zoals in dit geval mogelijk zou kunnen zijn? Geen idee voor de politie?
 • Als ik er even over nadenk is dit een zaak tussen koper en verkoper.
  Doe aangifte, wij kunnen verder weinig aan de situatie veranderen.

  t.
 • Ben het niet eens met Teacher. Zaak tussen koper en verkoper is een onderdeel. We willen toch met zijn allen ook het forum netjes houden? Dat is óók een belang!
 • Voor dit specifieke geval is het idd een geval tussen koper en verkoper (net als alle andere verkopen in het v&a-forum;). Het is denk ik echter een kleine moeite om in de faq wat tips te vermelden zoals Zjarl zegt.

  Die tip over rembours gaat trouwens niet op, je moet gewoon tekenen voor ontvangst, het is formeel geloof ik zelfs zo dat je het pakketje pas mag openen na het tekenen.

  Wat andere suggesties:

  - indien mogelijk zelf afhalen en werkend laten demonstreren.
  - contact via vast telefoonnet (geen gsm)/e-mail (geen webmail), zodat je de identiteit kan achterhalen.
 • De naam van de verkoper die zijn afspraken niet nakomt en schijt heeft aan alle regels hier is: [b:7ef9be7dab]John Derks[/b:7ef9be7dab]
 • [quote:1d3c4d9d09="Henk Bakker"]De naam van de verkoper die zijn afspraken niet nakomt en schijt heeft aan alle regels hier is: [b:1d3c4d9d09]John Derks[/b:1d3c4d9d09][/quote:1d3c4d9d09]

  Henk, je heb gelijk dat je iig je geld terug wil.
  Ik had iets anders in mijn hoofd om hem te pakken, maarja daar trap hij nu toch niet meer in als hij dat allemaal zo hier leest.

  Maar………
  Ik geloof niet dat je zijn naam hier mag posten.
  Dat is net als met criminele.
  Wel mag bv [b:1d3c4d9d09]John d.[/b:1d3c4d9d09]

  Maar ik kan je wel begrijpen. :wink:
 • Nou, laat ie mij maar aanklagen… wegens het in omloop brengen van de naam van een oplichter. Ben benieuwd!
 • De verkoper heeft inmiddels contact opgenomen! Wacht nog even af en jullie horen van mij of een en ander alsnog fatsoenlijk wordt afgehandelt.
 • Hopen dat het goedkomt!
  Even een melding voor (potentiële) gedupeerden. We bannen nooit zomaar iemand en geven ook nooit zomaar een ip-adres. Alleen als de politie erom vraagt geven we ip-adressen dus doe aangifte als je bent opgelicht. En geef nooit geld zonder iets te hebben gezien/getest op correcte werking en levering. Helaas is dat nodig dus bescherm jezelf!

  En Henk, mocht het goedkomen dan verwacht ik dat je in alle topics waar je hebt gepost jr_75 rehabiliteerd.
 • Uiteraard doe ik dat. Was erg teleurgesteld. Hij reageerde nergens op, telefoontjes niet, pb niet. Ook afspraken voorheen waren een probleem.
  Inmiddels heeft hij wel weer contact gezocht, dus ik hoop dat het alsnog opgelost gaat worden. Ik heb gepost bij te koop aangeboden en hier.
 • Ik zal wat algemene tips in de faq van v&a; neerzetten.
  Eventuele ideeen voor die tips kunnen hier geplaatst worden.
 • Volgens de verkoper was het niet reageren een gevolg van ziekte. Maar…
  sindsdien ook geen reacties meer van hem gehad. Toch gen**id?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.