Vraag & Antwoord

Feedback Forum

oplichter

Anoniem
Edmond Varwijk
17 antwoorden
 • [b:38d1691836]knip door t.[/b:38d1691836]
 • En wat moeten wij hiermee??? met knuppels naar As..nd..ft ?

  Als je Henk behulpzaam wilt zijn verstrek je hem die gegevens zodat hij ermee naar de politie kan (voor zover hij deze niet al heeft) ipv anoniem andermans gegevens te posten.
 • Ik heb ondertussen alle gegevens, werkelijke naam, werkelijk adres, telefoonnummer, faxnummer van de persoon die mij heeft opgelicht via het forum in de rubriek te koop aangeboden. In verband met privacywetgeving geef ik het niet vrij in het openbaar, maar belangstellenden kunnen het van mij krijgen! Via een PB! Ban de oplichters! Hij heeft ruim de tijd gehad van mij om zijn zaakjes op te lossen, maar nu hij daar niet op in is gegaan, is hij wat mij betreft vogelvrij! De directrice van het bedrijf heeft ook nog contact met hem gezocht, hij zou haar terugbellen, heeft ie ook niet gedaan.
 • Vind ik ook.
  En Henk, je mag zeggen dat je het van mij heb hoor.
  Ik heb toch al een officiele waarschuwing gehad van mijn post hierboven "Anoniempje".
  De oplichters (lees: criminele) worden gewoon beschermd.

  Ik heb evt. ook nog de naam van zijn bedrijf, ja idd, zoiemand heeft ook nog een bedrijf.
 • Bedankt Teacher voor de ban.
  Terwijl je dit nog schreef in je laatste PB naar mij:

  [i:c0aaa07b62]Maar… spiderned.. weet je wat we doen?
  We gaan er even een nachtje over slapen en we praten het morgen wel uit. Ik heb echt geen zin om op de man te gaan spelen. Heb je ICQ of msn?
  truste.
  t.[/i:c0aaa07b62]

  Bedankt Melvyn voor de uitvoer.

  BTW;
  Dit bericht zal hier wel niet lang staan………..
 • wil ik degenen die nog daadwerkelijk van plan zijn zich voor andermans kar te laten spannen ( ik zou het zelf bijna doen, gewoon om maar weer iemand wakker te krijgen ) toch nog even waarschuwen ….

  de pb'tjes kunnen gewoon gelezen worden dmv een extra module in forum script …

  In principe zou die extra module niet eens nodig zijn … doordat alles wordt opgeslagen ergens in een database, iemand met adminrechten zou daar ook gewoon bijkunnen voor bv onderhoud.

  Las ik toevallig ergens anders op forum … Uiteraard is zijn het de opvatingen van onze admins die bepalen of het wel of niet gelezen wordt.

  Maar aangezien er gewoon netjes wordt aangegeven hoezeer het forum tegen illegale praktijken is, al dan niet in een pb, kan het zeker altijd achteraf worden bekeken …

  bv na een aanklacht van die oplichterfiguur nadat die door een 'angry mob'in mekaar is gemept.
 • idd, admins kunnen de pb's van gebruikers inzien met een phpbb-mod.

  @spiderned; laat je nou zo kennen op deze manier. ik plaats jouw berichten aan mij toch ook niet in feedback?
 • Ik zie persoonlijk het nut niet zo van deze openbare heksenjacht. Ik begrijp de boosheid, ik kan me voorstellen dat je die vent te pakken wil krijgen, maar ik zie niet zozeer het nut van het verspreiden van de privé gegevens van die man. Ik geloof tenminste niet dat je daar veel mee op schiet.

  De zaak is aangekaart bij de politie, daar zijn ook de gegevens bekend. Het lijkt me verstandig om de volledige juridische weg te bewandelen ipv zelfstandig allerlei opjaag acties te organiseren. Verlaag je iig niet tot zijn niveau, zou ik zeggen.

  Ik vind trouwens helemaal niet dat "criminelen worden beschermd", dat heeft simpelweg te maken met privacy regelgeving. Wat die man heeft gedaan is zeker niet netjes en dat mag best openbaar gemaakt worden. Maar het blijft een conflict tussen koper en verkoper. Daar heeft IDG - en daarmee dit forum - niks mee te maken. Ondanks dat ze elkaar hier zijn tegen gekomen. Ik kan me prima voorstellen dat IDG hier z'n vingers niet aan wil branden.
 • // teacher
  Dit was ff om aan te geven dat je er vandaag op terug wilde komen via msn en ik een minuut later een ban krijg.
  Terwijl ik in 1 PB aan jouw zelfs mijn excuses heb aangeboden.
  En later weer heb ingetrokken omdat je daarop zo overdreven reageerde.
  Maargoed; hierbij dan nogmaals mijn excuses.

  Ik heb trouwens nooit de bedoeling gehad om de gegevens te posten.
  Had ik ook onleesbaar gemaakt.
  Was alleen als drukmiddel bedoelt.

  Dit was iig mijn laatste post in het forum.
  Ik ben tenslotte gebanned en daar moet ik me dan ook aan houden.


  Greetz
  Spiderned
 • Mmmm.

  Spiderned, natuurlijk jammer dat het zo allemaal gelopen is en dat je gebanned bent. Dat was vast niet de bedoeling. Ik weet natuurlijk niet wat er precies allemaal is voorgevallen om gebanned te worden, maar het feit op zich is natuurlijk al suf.

  Ik bedoel: we zijn (bijna) allemaal volwassen mensen; je moet dingen toch gewoon uit kunnen praten? Daarnaast; dat je je zo makkelijk op je virtuele p*k laat trappen over iets triviaals als een online forum!

  Je hebt best wat computerkennis en ervaring in huis; het zou natuurlijk zonde zijn als je hier niet meer terug zou komen. Er moet op de een of andere manier toch een mouw aan te passen zijn?. :-?

  Ik stel voor: Excuses aanbieden, handjes schudden en zand erover! :D Die ban is dan vast terug te draaien! Toch…Teach?
 • [quote:1b4ced8650="Captain_Kansloos"]Ik stel voor: Excuses aanbieden, handjes schudden en zand erover! Die ban is dan vast terug te draaien! Toch…Teach?
  [/quote:1b4ced8650]
  Lijkent me een heel goed idee, net wat je zeg spider heeft zijn sporen hier verdient en bezit inderdaad ook over zeer veel kennis.
  Maar net wat je al eerder zei, wij weten niet wat er al allemaal is voorgevallen, en dat is ook een zaak tussen Teacher en Spiderned.
  Maar Teacher als het effe kan hé …., had ik trouwens al gezegd dat je mijn favorieten mod was :wink: .
 • Hier is het lijdend voorwerp. Vindt het lullig voor spidernet. Wilde actie voor mij ondernemen. Ik blijf van mening dat het een goede zaak is dat mensen op dit forum gewaarschuwd worden voor oplichters. Ik heb al eerder toegegeven zelf ook fouten gemaakt te hebben. Ik had heel goede ervaringen met het forum v.w.b. het kopen en verkopen. Zodoende heb ik de "oplichter" te veel vertrouwd. Op het moment dat hij het spul kwam brengen was het erg hekties op de zaak, en daar heeft hij mede van geprofiteerd. Dus Teacher stop de ban over spidernet a.u.b. Hij is te goeder trouw!
 • Tja Teacher, het wordt misschien afgezaagd maar ik vind dat je Spiderned nog een kans moet geven.
  Stop die ban aub.
 • even het verhaal in het kort.

  ik stuur spiderned een pb over zijn bericht als "anoniempje".
  Vervolgens ontkent hij tot twee keer toe dat hij het geweest was.
  Als ik hem een bewijs onder zijn neus wrijf geeft hij het uiteindelijk toe.

  Je kan met mij best een lolletje maken, maar je moet NOOIT tegen me liegen. Als ik hem daarmee confonteer en een officiele waarschuwing geef krijg ik de meest onzinnige berichten terug met niet zulke lieve woorden erin….

  Vandaar zijn (tijdelijke?) ban.
  Het gaat dus niet om het feit dat hij (op het randje) de gegevens van "de oplichter" postte, maar meer vanwege het staartje wat er aan vast zat.

  Overigens heb ik spiderned de hele dag niet op msn gezien…
 • Sorry hoor, maar je vergat iets.

  [quote:9241106aa0="teacher"]even het verhaal in het kort.

  ik stuur spiderned een pb over zijn bericht als "anoniempje".
  Vervolgens ontkent hij tot twee keer toe dat hij het geweest was.
  Als ik hem een bewijs onder zijn neus wrijf geeft hij het uiteindelijk toe[/quote:9241106aa0]

 • Kan hier geen slotje op? (en dat jullie de rest maar via pb's uitvechten als je 't niet laten kan… :-? )

  :D
 • nah we laten ons allemaal wel eens meeslepen in iets waarin we geloven … ( ik niet uiteraard ) 8) ik ben alleen een boeman … hehe

  dus wrom er verder over doorzagen idd …. op zich kan ik beide standpunten hiero waarderen, maar eens moet je door kunnen gaan …

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.