Vraag & Antwoord

Feedback Forum

"Er staan geen reacties in dit onderwerp"

Anoniem
Yoohan
13 antwoorden
 • Ik heb er nooit eerder last van gehad, maar sinds een paar dagen krijg ik bij sommige topics de melding "Er staan geen reacties in dit onderwerp".

  Pagina 2 van dit topic b.v.:
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=91422
  pagina 1 laadt goed, maar als ik naar pagina 2 wil gaan…:
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=91422&start=20
  …krijg ik die melding.
  Dit gebeurt zowel in Netscape, Internet Explorer als Mozilla.

  Waar ligt dit aan?
 • misschien zijn de reacties weggehaald op pagina 2 en laat hij toch pagina 2 staan, maar als je erheen gaat: krijg je die fout???
 • Ik heb het geprobeerd op te lossen maar dat is me niet gelukt, echter als men gewoon normaal antwoord geeft in die topic word de 2e pagina vanzelf leesbaar ben ik achter gekomen.
 • Het was niet alleen op deze pagina. Ik ben ook eentje tegen gekomen die dezelfde foutmelding geeft als je het topic vanuit de index aan klikt.
  Geen idee waarom….
  Helaas weet ik niet meer welk topic dit was, maar mocht ik er nog eentje
  tegen komen, dan zet ik die link ook even in deze thread.
 • Tel het aantal posts maar op de eerste pagina, het zijn er 19.
  Er komen altijd 20 posts op 1 pagina, dus is op de eerste pagina nog ruimte, de tweede is niet nodig.
  Waarschijnlijk was het topic eerst langer, maar zijn er posts verwijderd, of is het topic gesplitst.
  Als dit gebeurt, en het topic wordt daardoor kort genoeg om op 1 pagina te passen, wordt de verwijzing naar de tweede niet weggehaald.
  Bij de link naar pagina 2 staat "&start=20". Helaas bestaat post/antwoord twintig niet, vandaar de foutmelding.
 • Je bent geweldig :o
 • dus mijn theorie klopte :D
  maar heeft hij dan altijd teveel posts(wordt dat ergens onthouden) of klopt het wel weer, als pagina 3 start? of krijg je bij pagina 3 dan de dezelfe fout
 • Ik denk dat de reacties een vast volgnummer hebben. En dan wordt voor de listing de hoogste waarde ervan opgevraagd, ipv. ze te tellen, wat op zich een goed idee is. Oude nummers vervallen, en worden niet hergebruikt, op zich ook een goed idee. Maar het gaat dan mis bij verwijderde reacties.
 • In het record van zo'n post zit het topic id, dus bij welk topic hij hoort. Het zou een beter idee zijn als alle posts met dat topic id geselecteerd worden en dan kijken hoeveel dat er zijn. Het volgnummer is volgens mij alleen het nummer van de post van alle posts op het forum, dus hoe hoger hoe later gepost.
 • Hmm, curious. Op een ander phpBB 2 forum hebben we precies hetzelfde probleem. Dit is niet omdat er posts verwijderd zijn. Ikzelf heb het daar namelijk vaak genoeg gezien van zodra ik de 19e post had gepost en het forum gewoon aangaf dat er 2 pagina's aanwezig zijn. Niet dus. Dit is dus een zeldzame bug in phpBB2.
 • Okee, maar het komt dus ook voor op de eerste pagina.
  Dan klik je dus gewoon een onderwerp aan vanuit de index, en dan krijg je dezelfde opmerking. Okee, misschien heeft die persoon zich bedacht, en z'n vraag weggehaald, maar waarom blijft het dan toch in de index staan?
  Jammer dat ik niet meer weet welk onderwerp dat was, anders kon ik jullie een linkje geven.
 • Om dat op te lossen zit er een leuke functie in phpBB2. Waar je de forum index kan indelen kan je ook het forum synchronizeren. Volgens mij worden dan alle posts en topics dan gesynchronizeerd aan elkaar en dingen herberekend zodat dit soort fouten eruit gaan. Misschien helpt zoiets? Is denk ik toch een goed plan om dat eens regelmatig te doen, vooral na dit soort problemen. Misschien is het probleem in een keer opgelost na zo'n synchronizatie. Het proberen waar iig :wink:
 • Hebbes! Ik heb er weer eentje gevonden die al dezelfde melding geeft als je hem vanuit de index aan klikt:
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=91585

  Of via de index:
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewforum.php?f=22&topicdays=0&start=200 en dan het onderwerp: "makkelijk programma voor wol" kiezen. De datum is 11 mei 2003.
  Ik vermoed dat de topicstarter z'n topic gewist heeft, en dat hij daarom met deze foutmelding komt. Wel vreemd dat het onderwerp dan gewoon in de index blijft staan.

  Wat mij brengt op een ander ZEER irritant puntje:
  Soms opent iemand een topic, krijgt daar een aantal antwoorden op, en delete vervolgens zijn vraag. Ik vind dat ZO vreselijk irritant! Je hebt dan en topic met antwoorden op een vraag die je niet weet.
  Okee, daar kunnen de moderators natuurlijk niks aan doen, maar ik wil in ieder geval vragen of mensen dit NIET willen doen. Als je een probleem oplost, laat het dan toch op het forum staan, zodat anderen er ook wat van kunnen leren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.