Vraag & Antwoord

Feedback Forum

Zoek functie uitgelegd

Anoniem
RvP
2 antwoorden
 • In de FAQ staat (terecht) deze aanwijzing:"Kijk wel eerst even in de handleiding of maak gebruik van de zoekfunctie om er achter te komen of er ergens al een antwoord staat op je vraag. "

  Nou probeer ik wel eens te zoeken, maar ik weet niet helmaal zeker of ik dit goed doe. Vooral over de AND en OR operatoren heb ik een vraag.

  Is het nu xANDy of x AND y of ipv AND (onderstreept)AND?
  Idem voor OR

  Soms krijg ik geen enkele hit met die AND en tot mijn verbazing wel met OR de hit die ik met AND verwachte

  Bijv. 3Com AND 3C509b AND ISA AND PnP

  Is het verder net als bij zoekmachines als Google dat ik als ik grote of kleine letters zoek ik altijd met klein moet zoeken?

  Misschien zijn deze vragen al gesteld (dan kon ik ze met Zoek) niet vinden. Misschien kan iets aan de FAQ of handleiding worden toegevoegd op dit gebied.
 • Kwestie van begrijpen wat die AND en OR functie inhouden. Kijk ook even in de handleiding, daar staat het haarfijn uitgelegd.
  xANDy zal natuurlijk worden gelezen als één woord, en zal dus weinig of niets opleveren. Probeer maar uit:
  beeldandmonitor, resultaat: Niets.
  Beeld and monitor dus, resp. Beeld or monitor. AND betekent berichten waar [b:3303872ef5][u:3303872ef5]beide[/u:3303872ef5][/b:3303872ef5] woorden in voorkomen. Dit in tegenstelling tot Beeld or monitor, wat betekent berichten waar tenminste één van de beide woorden in voorkomen. Sluit natuurlijk niet uit dat evengoed allebei kunnen voorkomen.

  Functies niet hoofdlettergevoelig.

  Jan de Boer

  Edit:
  Je kunt AND of OR ook gewoon weglaten. De eerste optie ("Zoek een van de woorden of gebruik AND, OR en NOT") is nl. default OR, en de tweede optie ("Zoek naar alle woorden") is default AND. Wat extra toegevoegd kan worden is de NOT-functie.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.