Vraag & Antwoord

Feedback Forum

Twijfelachtig record grootst aantal gebruikers

Anoniem
Bill Gates
4 antwoorden
 • Als je op de beginpagina van het forum komt, zie je onderaan dit:
  Wie zijn er online?
  [size=10:d30ba32e9c]
  De gebruikers hebben in totaal 323966 berichten geplaatst
  We hebben 27880 geregistreerde gebruikers
  De nieuwste gebruiker is control your body

  Er zijn in totaal 13 gebruikers online :: 7 geregisteerd, 2 verborgen en 4 gasten [ Administrator ] [ Moderator ]
  Het grootste aantal gebruikers online was [/size:d30ba32e9c][size=18:d30ba32e9c][b:d30ba32e9c]253[/b:d30ba32e9c][/size:d30ba32e9c] [size=10:d30ba32e9c]op Vr Mei 17, 2002 1:24 pm
  Geregistreerde gebruikers: Belg, De huismeester, Johnny321, M@rc, magiertje, p0ekie, paulvangelder[/size:d30ba32e9c]

  Als je nu op het forum komt, zie je zelden meer dan 30 personen online. 253!! lijkt me dan wel errug veel, hoe komt dat zo, klopt dat??
 • Dat was op een vrijdagmiddag zo te zien.
  Het was geen officiele vrije dag voor zover ik weet.

  Lijkt mij dus sterk dat dat klopt.
 • [quote:2a268e2ebb="bron: Smallzine.nl"]De afgelopen tijd was het verdacht druk op het forum van SmallZine. Zelfs in de vroege ochtend waren er tientallen gasten actief op ons forum. De statistieken wezen uit dat er geen andere druk bezochte site was die een verwijzing naar het forum had gemaakt. Uit de statistieken van het forum bleek dat de 'gasten' behoorden tot het domein van Inktomi. Dit is een zoekmachine, en de bezoekers zijn geen natuurlijke personen maar enkele zoekrobots van de zoekmachine.

  Zoekrobots of 'bots' bezoeken een site en indexeren deze ten behoeve van een zoekmachine. Iedere zoekmachine heeft een eigen robot. Sommige zoekmachines, zoals Google, sturen meerdere robots in een keer naar een site. Dit om zo efficiënt mogelijk de index op te bouwen. Veel bezoeken van robots zijn nauwelijks merkbaar. Wat dat betreft is de robot van Inktomi de eerste die zijn (haar?) aanwezigheid verraadt door zo lang op de site rond te hangen. In de (server)statistieken zijn de robots aan de volgende namen te herkennen (of varianten hierop):

  ingrid.ilse.nl
  vagabondo.wise-guys.nl
  crawler11.googlebot.com
  si1004.inktomisearch.com

  Niet verbaasd staan kijken als dergelijke namen ook hoog staan in de lijst van de 'bezoekers' die het meeste verkeer genereren. Uiteindelijk is dat een positief teken, want dit betekent dat de zoekmachines regelmatig je site indexeren. Omdat niet alles van een site geïndexeerd hoeft te worden, is het mogelijk om de robots te sturen. Dit gaat via het bestand robots.txt
  [/quote:2a268e2ebb]

  Robots van zoekmachines zijn ook altijd goed voor een plotselinge stijging van het aantal bezoekers (zie hierboven), maar 253 is wel erg veel, misschien een hackpoging geweest?
 • Vind je het erg als het niet klopt?
  Vind je het erg als het wel klopt?

  Zie het nut van deze post niet zo in……. :roll:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.