Vraag & Antwoord

Feedback Forum

Strengere moderatie?

Anoniem
None
28 antwoorden
 • Zie http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=97808
  [quote:c2d3ac93d1="BrigitteW"]Zucht, werd er hier maar gemod zoals bij Tweakers: slotje zodra iemand een nieuw onderwerp durft te openen over RPC-problemen.[/quote:c2d3ac93d1]


  Ik en waarschijnlijk eewn groot aantal anderen willen een strenger beleid zien voor dit soort mensen, en dan vooral vragen die je met google of de forumsearch kunt oplossen, of die in de FAQ staan - asjeblieft.. op slot!

  Ook moet er meer titelgemod worden, ik heb wel eens gehad dat ik zeg naar 'lus AND quickbasic' zocht, niks werd, ik een topic opende 'hoe maak je een lus in quickbasic' en dat ik dan een link kreeg naar een topic met als titel 'quikcbasic lussen'
  Typo's en onduidelijke titels als 'HELP!' of 'Windows XP probleem' zouden daarom volgensmij verbeterd moeten worden (en mensen moetn beter op typo's letten)..

  Nu hou ik even op met mij relaas :-)
 • kijk, ik vindt dat je gathering.tweakers.net niet naast het forum van C!T kan leggen..

  - er zijn daar veel meer bezoekers als hier
  - de gemiddelde kennis daar is zo enorm

  omdat zij veel meer aanloop hebben qua nieuwe leden, en ze ook nog eens gezorgd hebben voor een duidelijke searchengine en goeie faq's wordt daar om het minste of geringste er een slotje opgegooid.

  wees eerlijk, ga maar eens wat threads daar bijlangs, en hier, dan zie je dat er daar soms dingen aan bod komen waarbij mij en jou de oren gaan klapperen….

  De gemiddelde bezoeker van het C!T forum heeft weinig tot geen ervaring met hardware, en zal altijd de link leggen met het blad (wat ook vaak basic dingen bij de poot neemt)

  neem ik echter bijvoorbeeld eens de frontpage van tweakers, dan gaat het over; ''het herstel in de IT sector'' , ''benchmarks van de Opteron'' etc…

  dat zijn dingen die de gemiddelde bezoeker van dit forum niet boeien…

  voor die dingen ga je naar zo'n soort site (tweakers, anantech etc…)

  ik vind Tweakers ook meer een techforum en het C!T forum meer een standaard computerforum voor mensen die weinig weet hebben van computers en hier hun vraag zonder problemen kunnen stellen….

  en daarnaast, als het zo ergelijk is, dan lees je er toch overheen of ga je daar toch heen :roll:

  de gene die de vraag stelde in het topic wat je net aangaf denkt nu ook, wat doe ik nu weer verkeerd…

  kan het nu gewoon niet normaal uitgelegd worden aan iemand? Oke stel nu dat hij ouwe rot was en 5000 berichten had ofzo, dan vindt ik dat je er op een hekelende manier op mag reageren (die hoort het nu wel eens te weten) maar hoe kunnen wij nu op afstand oordelen over iemand zijn kennis..
 • laten we daar alsjeblieft niet naar toe gaan :roll: zelf voor een forum als dat (nog veel drukker is als deze) is het moderatiebeleid mi af en toe nog steeds overdone.


  Verder vind ik het ook logisch dat vragen die linea direct in de FAQ staan gesloten worden, maar als je alles gaat sluiten wat je bijvoorbeeld met google vinden kan, dan kan je wel aan de gang blijven. Tuurlijk heeft iedereen af en toe zoiets van "tsjonge dat had je zelf ook even kunnen bedenken" maar vergeet niet dat de helft vaak niet eens weet waar ze moeten beginnen, en bijvoorbeeld het forum uit het blad hebben, of weten google wel maar absoluut niet waarnaar ze moeten zoeken. Meestal komt er dan een antwoord met een google search oid, en dan weten ze het ook meteen weer. Klaar toch? Ik denk dat als je zo gaat modden je forum haast wel dicht kan. Daarnaast (hoe je het wend of keert) heb je uiteindelijk als forum nog wel een relatie met het blad door dezelfde naam, en associeren mensen het daar ook mee. Als je lekker bot gaat modden is dat natuurlijk ook geen lekkere reclame voor je blad.

  Maak gewoon even een sticky van het RPC probleem, en klaar opgelost. Dan hou je er alsnog die et overniwu vragen, maar die kan je dan dus netjes naar de sticky verwijzen.
 • Ik plaats hier deels dezelfde reactie als daar.

  Wat het Modden betreft, het is onmogelijk het goed te doen. Anderen schieten Max af die meester is in het niet plaatsen van slotjes (hij is in alles voor 'Open') en dan moeten we hier weer juist strikter zijn. Volgens mij is het zo persoonlijk waar mensen zich aan storen dat dit geen richtlijn voor het modden kan zijn. Daarentegen moet modden ook geen aanmodderen worden, maar volgens mij is dat niet aan de orde hier. Kortom, er zit een kern in maar het is zo lastig die te raken en toch niet nieuwe mensen of mensen die eens een keertje snel vragen ipv de Search te gebruiken, dat ik die prijs wel wil betalen. Stap er gewoon overheen en erger je er niet aan. Das echt de beste oplossing.

  Volgens mij zijn het de hoge temperaturen, er wordt veel geklaagd de afgelopen dagen. Lets cool down, als het niet buiten lukt dan toch minstens hier aub, neem anders een time out en schuif Spike Lee's "Do the Right Thing" even in de DVD, wil je?

  groetjes Edmond
 • Helemaal mee eens.
  Dat geklaag van gebruikt de search en kijk eens op google.
  Waarom denk je dat de mensen hier komen.

  Ik ben uiteindelijk ook hier beland dmv Google :lol:

  Gewoon helpen of anders niet reageren, dan gaan ze vanzelf wel (verder)zoeken.
 • [quote:5010d7dbd1="webspider"]
  Ik en waarschijnlijk eewn groot aantal anderen willen een strenger beleid zien voor dit soort mensen, en dan vooral vragen die je met google of de forumsearch kunt oplossen, of die in de FAQ staan - asjeblieft.. op slot!

  Nu hou ik even op met mij relaas :-)[/quote:5010d7dbd1]

  Goed, ik stap ook ff op m'n zeepkistje :D

  Dat is dus een verkeerde benadering van het probleem. Als ik bij mijn huisarts kom omdat ik een klacht heb, verwacht ik ook dat de arts mij gewoon helpt. Ik verwacht niet dat hij\zij tegen mij gaat zeggen: zie blz. 867 van deel 4 van de Medische Encyclopedie. Of: ga maar naar de apotheker en zoek het daar maar uit.

  Ook een FAQ - hoe goed bedoeld ook - helpt niet. Ik heb er wel eens met anderen over gebrainstormd om er een te maken voor een computerforum. We zijn uiteindelijk van het idee afgestapt. [i:5010d7dbd1]Het werkt gewoon niet[/i:5010d7dbd1]. (Ik zie dat er op dit forum aan gewerkt wordt - ik ben erg benieuwd). Op dit moment zijn we bezig met het opzetten van een enqûete om preciezer na te gaan over het hoe en wat van een forum, zeg maar om de "psyche" van de forumbezoeker wat beter te leren begrijpen. Dat is hopelijk een startpunt om allerlei problemen op een forum beter te kunnen aanpakken (we maken ons geen illusies :lol: ). Wat eruit gaat rollen, valt nog te bezien, maar het zou me niet verbazen als daar hele verrassende resultaten uit zullen komen. Wie en wat voor mensen zijn dat eigenlijk die op een forum komen? Wie schuilen er achter al die anonieme namen? Dat weet eigenlijk niemand. Maar als je dat niet weet, zijn elke "aanbevelingen" bij voorbaat losse flodders in de lucht.

  Wat het zoeken betreft. Ook het zoeken op een forum zelf, ervaar ik doorgaans als een regelrechte ramp. Ik doe het dan ook zelden. (Zoeken in de KB van Microsoft is van hetzelfde laken en pak. Ook die laat ik doorgaans links liggen). Nog afgezien van het feit dat (effectief) [i:5010d7dbd1]zoeken[/i:5010d7dbd1] nog een hele kunst op zich is. Een woord gaat misschien nog, maar wat doe je met "mijn printer doet het niet"? Sorry, maar als ik meer dan tien hits krijg voorgeschoteld, ben ik al afgehaakt….

  Typfouten? Tja, als je niet verder bent gekomen dan de lagere school, maak je niet alleen typfouten, maar ook nog eens [i:5010d7dbd1]schrijf- en taalfouten[/i:5010d7dbd1]. Helaas valt ook dáár weinig aan te doen. Die wil je verbeteren? :wink:
 • Maar aan de andere kant kan het toch niet de bedoeling zijn dat gebruikers die op die forum komen (ongeacht de voorkennis) met iedere simpele vraag komen met de verwachting dat het hier wel even opgelost wordt? Even een beetje voorwerk en dus even zoeken kan een hoop onzinnige posts voorkomen.

  Ik ben het roerend met webspider eens. Als je gisteren keek in de OS windows thread zag je de bovenste 15 topics allemaal over het RPC probleem gaan. Dit was niet nodig geweest en wekt bij mij de indruk dat mensen hier maar gewoon een probleem posten zonder er zelf bij na te denken of even te zoeken wat de oorzaak zou kunnen zijn.
 • Ik denk dat de huidige situatie een uitzondering is.
  Wat zie je momenteel?
  Een grote groep XP-gebruikers is zich lens geschroken van de gevolgen van dit virus, hebben in eerste instantie niet in de gaten dat het om een virus gaat, en zoeken 'in paniek' om hulp in dit forum waarbij ze door de 'paniekaanval' verzuimen om eerst de overige geplaatste artikelen te lezen om te kijken of het probleem niet reeds is gepost.

  Dan kun je op een harde manier reageren door de poster terecht te wijzen en vervolgens slotjes uit te delen, maar zoals de thread over het slotjesbeleid aangeeft geeft dit ook weer (zeker met dit hete weer) aanleiding tot wrevel. Ik denk dat in deze situatie het verstandiger is om de topicstarter te wijzen op een andere thread waarin de oplossing wordt gegeven en verder niet meer op de topic te reageren.
  Dan zakken de topics vanzelf wel naar beneden en is de huidige situatie snel weer verdwenen.
  Het koelt al iets af in oswindows zag ik, de eerste 5 berichten gaan over andere zaken dan de huidige virusproblematiek.
  Tijdelijk een stikcy plaatsen zou ook een oplossing kunnen zijn, maar volgens mij wordt die in dit geval ook over het hoofd gezien ;)

  Wat FAQ's betreft, die kun je idd niet inzetten om veel voorkomende vragen in het forum te vermijden, maar ze zijn wel een handig middel om snel antwoord te geven op dergelijke vragen.

  Max
 • Wat is er mis met gewoon niet reageren/ergeren als je een posting ziet van iemand die in jouw ogen lui/dom/onnadenkend is. Niemand verplicht je om die postings te lezen en niemand verplicht je om op die topics te reageren. Wat is er mis met een medemens te helpen? Daar zijn we hier voor. Helpen en geholpen worden. We zijn hier niet om de betweter uit te hangen.
  In geen geval gaan we hier zo'n sfeer/modbeleid als bij tweakers voeren. We houden het gezellig.
  Resumé: zie je een vraag die in jouw optiek te dom voor ogen is? Reageer niet. Als iedereen dat doet zal de vraagsteller wel op een andere manier aan zijn info proberen te komen. Reageert een ander? Mooi! Is de vraagsteller geholpen en heb jij geen domme vragen beantwoord. Is dat nou zo moeilijk?
 • Ik heb niks tegen mensen die dom/onnadenkend zijn. Wel iets tegen de mensen die LUI zijn.

  Het 1e is misschien niet heel belangrijk, maar het 2e (het editen van titels) is wél belangrijk! Ik meen me te herinneren dat het doel van dit forum was 'een computervragendatabase te maken' oid. Met tikko's in de titel verniel je je database.

  Nogmaals, het is niet erg als je iets [b:31e5b970ba]niet weet[/b:31e5b970ba], het is wel erg als je [b:31e5b970ba]lui[/b:31e5b970ba] bent en [i:31e5b970ba]niet zoekt[/i:31e5b970ba]…..

  [quote:31e5b970ba="JdJ"]
  Resumé: zie je een vraag die in jouw optiek te dom voor ogen is?
  [/quote:31e5b970ba]
  Er zijn geen domme vragen. Alleen domme antwoorden. En luie vragenstellers.
  [quote:31e5b970ba="JdJ"]
  Reageer niet.
  [/quote:31e5b970ba]
  Doe ik ook niet… het blijft toch iritant… ben je een paar dagen weg, moet je je eerst door 15 RPC posts werken…

  [quote:31e5b970ba="Max"]
  Dan kun je op een harde manier reageren door de poster terecht te wijzen en vervolgens slotjes uit te delen, maar zoals de thread over het slotjesbeleid aangeeft geeft dit ook weer (zeker met dit hete weer) aanleiding tot wrevel. Ik denk dat in deze situatie het verstandiger is om de topicstarter te wijzen op een andere thread waarin de oplossing wordt gegeven en verder niet meer op de topic te reageren.
  [/quote:31e5b970ba]
  Uhuh. Das wel waar jah…

  [quote:31e5b970ba="Ben Jonson"]
  Dat is dus een verkeerde benadering van het probleem. Als ik bij mijn huisarts kom omdat ik een klacht heb, verwacht ik ook dat de arts mij gewoon helpt. Ik verwacht niet dat hij\zij tegen mij gaat zeggen: zie blz. 867 van deel 4 van de Medische Encyclopedie.
  [/quote:31e5b970ba]
  Niet helemaal waar. Ik heb hier geen medische encyclopedie, maar wél google…

  [quote:31e5b970ba="Edmond Varwijk"]
  Spike Lee's "Do the Right Thing" even in de DVD
  [/quote:31e5b970ba]
  Sorry, ik heb geen DVD-speler… kan je de video even opsturen? ;-)

  [quote:31e5b970ba="BA"]
  Verder vind ik het ook logisch dat vragen die linea direct in de FAQ staan gesloten worden, maar als je alles gaat sluiten wat je bijvoorbeeld met google vinden kan, dan kan je wel aan de gang blijven. Tuurlijk heeft iedereen af en toe zoiets van "tsjonge dat had je zelf ook even kunnen bedenken" maar vergeet niet dat de helft vaak niet eens weet waar ze moeten beginnen, en bijvoorbeeld het forum uit het blad hebben, of weten google wel maar absoluut niet waarnaar ze moeten zoeken.
  [/quote:31e5b970ba]
  Komt er weer eens een post 'waar zorgt svchost.exe voor?' Ga naar google, typ svchost.exe in en klik op 'I'm feeling lucky'. Voilá!

  [quote:31e5b970ba="turbulence"]
  kan het nu gewoon niet normaal uitgelegd worden aan iemand? Oke stel nu dat hij ouwe rot was en 5000 berichten had ofzo, dan vindt ik dat je er op een hekelende manier op mag reageren (die hoort het nu wel eens te weten) maar hoe kunnen wij nu op afstand oordelen over iemand zijn kennis..
  [/quote:31e5b970ba]
  Niet over iemand zijn kennis, wel over iemand zijn LUIHEID.
  Kijk eens daarboven? kijk! Zoeken!
  Typ in 'RPC' en je krijgt meteen 48 hits.


  Omdat die search misschien niet zo opvalt… misschien een zoekvenster geven als je op 'new topic' klikt, voordat je gaat typen?
 • [quote:9f73fcf5a5]Ik heb niks tegen mensen die dom/onnadenkend zijn. Wel iets tegen de mensen die LUI zijn. [/quote:9f73fcf5a5]

  Je kunt dit niet zo zwart/wit stellen, iets opzoeken kost ervaren gebruikers veel minder tijd dan beginners. Laatst sprak ik met iemand die dacht dat Pentium een Windows versie was… Wedden dat hij Google niet eens kent?

  [quote:9f73fcf5a5]Het 1e is misschien niet heel belangrijk, maar het 2e (het editen van titels) is wél belangrijk! Ik meen me te herinneren dat het doel van dit forum was 'een computervragendatabase te maken' oid.[/quote:9f73fcf5a5]

  Het oorspronkelijke doel van dit forum was volgens mij het ontlasten van de redactie, omdat die werd overspoeld met vragen. In ieder geval is het creëren van die database nooit meer dan een leuke bijkomstigheid geweest.

  [quote:9f73fcf5a5]Doe ik ook niet… het blijft toch iritant… ben je een paar dagen weg, moet je je eerst door 15 RPC posts werken… [/quote:9f73fcf5a5]
  Voor jou is dat wel zo. Maar op dit forum komen ook veel mensen die net zo enthousiast zijn over computers als wij, alleen (nog) niet zoveel kennis hebben. Voor hen is het fijn om mensen te kunnen helpen met dingen die ze net hebben geleerd. Later vinden ze die vragen niet langer interessant, en gaan ze die overlaten aan de nieuwe nieuwelingen.
 • De reden dat ik op dit forum kom en niet op gathering of tweakers is juist omdat hier niet zo streng gemod wordt.
 • zie mijn ingezonden stukje in algemeen —> feedback. En Google kan zeker van dienst zijn als medische vraagbaak , maar ik ga toch liever naar mijn huisarts , want die spreekt nederlands en dat snap ik beter :D :D

  greetz
  dat vlieggie weer
 • [quote:091038d185="webspider"]Zie http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=97808
  [quote:091038d185="BrigitteW"]Zucht, werd er hier maar gemod zoals bij Tweakers: slotje zodra iemand een nieuw onderwerp durft te openen over RPC-problemen.[/quote:091038d185]


  Ik en waarschijnlijk eewn groot aantal anderen willen een strenger beleid zien voor dit soort mensen, en dan vooral vragen die je met google of de forumsearch kunt oplossen, of die in de FAQ staan - asjeblieft.. op slot!

  Ook moet er meer titelgemod worden, ik heb wel eens gehad dat ik zeg naar 'lus AND quickbasic' zocht, niks werd, ik een topic opende 'hoe maak je een lus in quickbasic' en dat ik dan een link kreeg naar een topic met als titel 'quikcbasic lussen'
  Typo's en onduidelijke titels als 'HELP!' of 'Windows XP probleem' zouden daarom volgensmij verbeterd moeten worden (en mensen moetn beter op typo's letten)..

  Nu hou ik even op met mij relaas :-)[/quote:091038d185]

  Kijk eens naar het aantal posts wat ie heeft, hij/zij is hier dus net nieuw. Waarschijnlijk weet hij/zij niet eens weet dat we er over hem/haar praten.
  Dus weet ie misschien niet hoe de search werkt of vergeten, en dan is het gelijk altijd weer "lees de faq" maar dat kan er een keer bij inschieten. En soms zijn mensen er van overtuigd dat een probleem alleen bij hun voordoet en dat het een heel groot probleem is zodat ze met alle spoed een topic aanmaken. Dus een beetje tolerantie graag.

  BTW, je post staat ook vol met typo's en titel is wat uhhm te algemeen.
 • De zoekfunctie zoekt niet alleen op titels, maar ook op inhoud, dus typfouten in titels zorgen er niet voor dat de database corrupt oid. wordt.
  Verder zie je vaak dat in threads over meer zaken wordt gesproken dan waar de topicstarter om gevraagd heeft, dus dekt de titel zowiezo niet de volledige lading.

  Ikzelf verbeter soms een titel wel, maar als we elke topictitel onder de loep zouden gaan houden en verbeteren, dan hebben we waarschijnlijjk daar alleen al een dagtaak aan :)

  Wat google betreft: alles kun je met google vinden, dus als iedereen google gaat gebruiken om zijn problemen op te lossen kunnen we net zo goed dit forum opdoeken :)

  Max
 • een antwoord naar mijn hart en dus precies wat ik bedoel , maar wie ben ik ….

  een heerlijk vliegje !
 • [quote:6e2bebb0f1="Fly"]een antwoord naar mijn hart en dus precies wat ik bedoel , maar wie ben ik ….

  een heerlijk vliegje ![/quote:6e2bebb0f1]

  nou, volgens mij ben je dronken :lol: :lol: :lol:
 • [quote:5ef1df7515="maximilaan"]De zoekfunctie zoekt niet alleen op titels, maar ook op inhoud, dus typfouten in titels zorgen er niet voor dat de database corrupt oid. wordt.[/quote:5ef1df7515]Mss niet corrupt, maar wel moeilijk te doorzoeken. Je ziet namelijk bij de search alleen de titels. En als daar (met hoofdletters!) staat: HELLUP!, dan klik ik die topic al bij voorbaat niet aan. Gewoon weg, omdat ik meteen wil zien wat ik zoek, want ik heb sowieso al moeite met zoeken :s… (niet alleen hier, hor, ben gewoon weg niet goed met zoekmachines… heel vervelend :().

  Overigens probeer ik met m'n eigen topic's zo duidelijk mogelijk het probleem te omschrijven, en eventueel een edit uit te voeren betreffende de topic, als het probleem anders is als wat ik had verwacht.

  Jochem
 • Wat de een lui vindt is voor de ander oprechte onwetendheid. We accepteren op dit forum dus ook 'luie' gebruikers. Een gevolg daarvan is dat je af en toe een aantal posts leest die wat minder prettige gevoelens over de poster bij je opwekken. Dat is dan maar het juk dat je moet dragen als je op dit forum komt.

  Dit hierboven is een beetje cynisch bedoelt. Ik denk dat het duidelijk is hoe we op dit forum hiermee omgaan. Mocht dat niet zo zijn, laat het me vooral weten. Er komt wat dit betreft geen verandering in het modbeleid.
 • [quote:5aab6ab49f="XBL"]Mss niet corrupt, maar wel moeilijk te doorzoeken. Je ziet namelijk bij de search alleen de titels. En als daar (met hoofdletters!) staat: HELLUP!, dan klik ik die topic al bij voorbaat niet aan. [/quote:5aab6ab49f]

  OK, maar je kunt de zoekfunctie zo in stellen datie omschrijvingen laat zien ipv titels.
  Dan kun je meteen in de omschrijving zien of een bepaald onderwerp de juiste info voor je bevat.

  Max

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.