Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Linux <-> Windows

Anoniem
Akuji
2 antwoorden
 • Op kot wil ik mijn Pentium4 met Windows XP pro in netwerk zetten met een oude Pentium met Debian 3.01 op zodat ik vanuit mijn Windows kan inloggen op mijn linuxcomputer. Maar ik weet niet goed hoe ik dat moet aanpakken, want mij lukt het niet :(

  Voor zover ik heb begrepen uit de teksten die ik heb gelezen moet ik in Debian in /etc/network/interfaces het volgende toevoegen:
  [quote:746507dc7d]
  iface eth0 inet static
  address 192.168.1.1
  netmask 255.255.255.0
  [/quote:746507dc7d]
  Klopt dit???

  In Windows xp zou ik graag mijn standaard configuratie houden van thuis waar we een DHCP hebben (zodat ik niet constant instellingen hoef aan te passen wanneer ik mijn pc terug mee naar huis neem) . Voor zover ik heb begrepen kan hier de Alternate Configuration van TCP/IP mij hier helpen. Ik heb daar het volgende ingevuld
  [quote:746507dc7d]
  Ip address: 192.168.1.2
  Subnet mask: 255.255.255.0
  [/quote:746507dc7d]
  Alleen, wanneer ik windows nu opstart blijft die melden dat de kabel er niet insteek! Eender hoelang ik wacht, hij schakelt niet over op dat 2e ip adres. Wie kan mij helpen/raad geven?

  En nog even dit: bestaat er een /etc/hosts variant in Windows (zodat ik aan een ip een naam kan toewijzen zodat ik dat niet steeds volledig hoef in te geven?)

  Alvast bedankt ;)
 • Ik neem aan dat je een straight UTP-kabel gebruikt in combinatie met een hub, of een cross UTP-kabel als je de 2 PC rechtstreeks op elkaar aansluit? Zo niet, dan zou dat de oorzaak kunnen zijn dat ie aangeeft dat de kabel niet aangesloten is. Voor de rest van netwerkinstellingen voor Linux kun je denk ik beter in het Linux-forum terecht.

  Er is trouwens ook een hosts-file in Windows XP en wel hier:
  %systemroot%\system32\drivers\etc\

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.