Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Realtek 8193 NIC

Anoniem
HermanH
3 antwoorden
 • Even een vervolg op mijn eerdere vraag en dat is dat ik dezelfde kaart in een andere pc met winxp pro probleemloos kon installeren. Bij het opstarten ziet WXP hem en ook de drivers worden keurig netjes geinstalleerd.
  Het zal dus wel aan de HP Pc liggen, alhoewel ik niet weet wat.
  Misschien eerst de oude Intel 10 Mb NIC eruit halen, opstarten, afsluiten, Realtek 100Mb erin en hopen dat het lukt. Wordt vervolgd….
 • [quote:44757de948="Eepson"]Even een vervolg op mijn eerdere vraag en dat is dat ik dezelfde kaart in een andere pc met winxp pro probleemloos kon installeren. Bij het opstarten ziet WXP hem en ook de drivers worden keurig netjes geinstalleerd.
  Het zal dus wel aan de HP Pc liggen, alhoewel ik niet weet wat.
  Misschien eerst de oude Intel 10 Mb NIC eruit halen, opstarten, afsluiten, Realtek 100Mb erin en hopen dat het lukt. Wordt vervolgd….[/quote:44757de948]

  Euh ? Ik snap niks van je verhaal
 • [quote:c764ca4390="sinan"][quote:c764ca4390="Eepson"]Even een vervolg op mijn eerdere vraag en dat is dat ik dezelfde kaart in een andere pc met winxp pro probleemloos kon installeren. Bij het opstarten ziet WXP hem en ook de drivers worden keurig netjes geinstalleerd.
  Het zal dus wel aan de HP Pc liggen, alhoewel ik niet weet wat.
  Misschien eerst de oude Intel 10 Mb NIC eruit halen, opstarten, afsluiten, Realtek 100Mb erin en hopen dat het lukt. Wordt vervolgd….[/quote:c764ca4390]

  Euh ? Ik snap niks van je verhaal[/quote:c764ca4390]

  Ik heb een HP Pavilion 431.nl en daar zit een pci netwerkkaart van Intell in van 10 Mb. Nou heb ik een Sweex netw.krt. gekocht van 100Mb maar die wordt niet goed geconfigureerd onder WinXp. Er wordt wel nieuwe hardware gedetecteerd met ook de juiste benaming (Realtek 8139) maar ik krijg dan te zien dat de gegevens niet juist zijn (error code 1)
  Op een andere pc met winxp gaat het probleemloos dus de kaart is ok.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.