Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

WinXP, traag met weergeven inhoud share

Anoniem
atw
4 antwoorden
 • Ik heb een netwerk, 1 W2k3 server, 7 Win98 clients, 1 XP client (SP1a). Als de XP client een share opent op de server waarin veel bestanden staan (ong. 1000) dan duurt het lang eer de inhoud te zien is, ongeveer 3-4 seconden. In die tijd zie je het zaklampje zoeken, als ik dezelfde folder open op 1 van de 98 clients is het gewoon in 1x te zien. Naarmate er meer bestanden in de folder staan, duurt het evenredig langer. Als ik met de XP machine een share open op 1 van de clients is het idem dito, het openen van bijvoorbeeld de windowsfolder duurt zeker 4 seconden. Indexing op de gesharde directory heb ik al uit en opnieuw aangezet, echter zonder resultaat. De netwerksnelheid van de XP machine is goed, het kopieren van een bestand over het netwerk duurt net zo lang als op alle andere machines, ping op hostname geeft een response van <10, dus dat is ook goed, het zit hem echt in het weergeven van de inhoud.
  Heeft iemand enig idee????
 • Sorry dat ik hem omhoog kick, maar heeft er niemand suggesties of ideeën??
 • Ik draai een Athlon/XP en een PI/98 met een switch ertussen. Het netwerk is feitelijk snel - dit merk ik tijdens het kopiëren van bestanden tussen de computers.

  Het probleem ontstaat wanneer ik de inhoud van een map met grote inhoud (veel mp3's) op de PI/98 computer wil bekijken op de Athlon/XP computer. De rootmap van de HDD van de PI/98 krijg ik overigens vrij snel. Geldt ook voor andere mappen (met weinig inhoud).

  Op de PI/98 gaat de toegang tot deze map vrij snel.

  Probeer ik het eens op de Athlon/XP computer via MSDOS ipv Windows, dan kom ik zo op de als W: gemapte directory. DOS laat ook meteen(!) de inhoud van de map zien!

  Iemand een idee waar het probleem ligt?
 • Wat ikzelf meegemaakt heb
  Mappen met veel foto's worden enorm traag weergegeven, reden hiervan was dat miniatuurweergave aanstond. Windows gaf dus niet alleen de feitelijke inhoud door maar ook van elek foto een miniatuur over het netwerk opvragen.

  >miniatuur weergave uitzetten en op "Lijst" of "details" zetten scheelde een stuk.

  Peter

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.