Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

printer delen in netwerk

Anoniem
armano
2 antwoorden
  • Beste mensen, op mn werk hebben we 7 computers in een peer-to-peer netwerkje staan. we werken wel stand alone maar de data wordt opgeslagen op 1 pc. Op die pc hebben we ook de 2 printers aangesloten te weten een laserjet en en inkjet printer. 3 pc's hebben Windows 2000 en de andere 4 draaien onder Windows 98 se..de pc met de printers en de data draait onder w2000..nu is het zo dat als we vanuit een 98 pc willen printen het niet altijd goed gaat..vaak gaat t wel goed maar de laatste tijd print hij gewoon niet meer uit!Misschien moeten we denken aan n printer servertje ofzow maar ik heb geen idee wat voor eentje we moeten hebben en hoe dat werkt..heeft iemand hier ervaring mee?en weet diegene wat ik het beste kan doen om ervoor te zorgen dat we gewoon normaal kunnen printen?
  • Ten eerste zou ik al overal overgaan op Win2000 ipv Win98. Een printserver werkt simpel: sluit de printer erop aan en prik de printserver in het netwerk. Vervolgens kun je (meestal) via internet explorer de instellingen van de printserver aanpassen.

    Bij de pc's met win98 moet waarschijnlijk extra software geïnstalleerd worden om met de printserver te kunnen werken. Win2000 kan rechtstreeks naar zo'n printserver printen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.