Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Internet delen d.m.v. een router

Anoniem
Sjoerd Boerhout
7 antwoorden
 • Ik wil interet delen d.mv een router. Het gaat om 2 computers met Windows XP. Ik ben nog niet zo bekend op het gebied van netwerken. Maar ik had het zo in gedachten:

  Computer 1 –> UTP Cat5e kabel naar router
  Computer 2 –> UTP Cat5e kabel naar router
  Router –> UTP Cat5e kabel naar modem

  Ik twijfel alleen: moet die kabel van de router naar de modem geen crosslink kabel zijn?

  Ik had de volgende router in gedachten:

  Edimax BR-6104 router, 4 poorten

  Ik wil met deze router de chello i-net verbinding delen. Kan dat, omdat ik namelijk ooit wel eens heb gehoord dat je bij chello moet lette dat de router het klonen van een mac-adres moet ondersteunen. Ondersteund deze router dat en is dus geschikt voor wat ik wil, of ondersteund ie het niet en is de router ongeschikt voor wat ik wil.

  Ik hoop dat het een beetje duidelijk is.

  Gr Roy
 • je hebt voor alle 3 de aanlsuitingen dezelfde kabels nodig, crosslink is(volgens mij) alleen als je 2 PC's met elkaar gaat verbinden. we hebben thuis precies hetzelfde als jou alleen wij hebben een router van draytek, de vigor 2200E en dat is inpluggen en internetten!je moet alleen wel de eerste keer dat je de router gebruikt de router configureren, dit doe je vanuit een pc..verder heb je alles wat je nodig hebt dus succes met installeren!
 • Inderdaad, allemaal gewone UTP kabels gebruiken.
  GEEN cross-kabels…

  Ohja ik zit er niet mee hoor, weet niet wat je bij chello afneemt, maar hou in je achterhoofd dat je alleen een router mag plaatsen bij het duurste pakket… Bij de andere pakketen KAN HET WEL MAAR MAG HET NIET. Heb er zelf overigens nooit problemen mee gehad maar hou het even in je achterhoofd :-)

  Groetjes, Marcel.
 • Er zijn sommige routers die willen dat de modem naar de router toe via een cross moet : Vraag het aan de verkoper. Soms zit er al een kabel bij.

  Als je de router goed opzet kan Chello niet zien als er meerdere pc's achter de router zitten.
 • [quote:78a3c27108]Er zijn sommige routers die willen dat de modem naar de router toe via een cross moet.[/quote:78a3c27108]

  Nieuw voor mij hoor.
  Kun je eens een voorbeeld van een router noemen?
 • US robotics. Dat was een open eind in de manual : Volgens de manual moest je een straight gebruiken, maar met bepaalde modems moest het een cross zijn. Weet niet waar mijn zwager hem had gekocht, maar er waren leuk 2 korte UTP kabels bij (straight en cross)
  Hij deed het met een straight kabel
 • Maar ik kan dus met deze router gewoon me chello classic kabelverbinding verdelen? En als ik alles ingeplugt heb, moet ik nog veel instellingen doen, of heb ik dan meteen al i-net op beide computers? Zo ja, wat voor instellingen zijn dit dan?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.