Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

switches in netwerk

Anoniem
Sellis
5 antwoorden
 • Op de basisschool hebben we een klein netwerkje voor internet verkeer. De kabel komt binnen en wordt via router (kennisnet) naar het leraren kantoor geleid waar een switch (8 poort) onder een bureau ligt. vanuit hier gaan er kabels door het gebouw naar de klassen. Nu krijgt de school er een aantal computers bij en moet het netwerk worden uitgebreid. De optie van de federatie is om naast de bestaande kabels nog meer kabels te trekken. Hiedoor kan per klas één computer meer op het netwerk.
  Mijn optie is om in elk lokaal een switch te plaatsen op de kabel die vanuit het kantoor komt. Vanuit de switch kunnen dan weer de kabels naar de computers. De uitbreiding is dan aan school de keuze met wat voor poorts switch ze willen aanschaffen. Dus in de toekomst ook meer en gemmakkelijker uitbredingsmogelijkheden. Nu was er een man van het bedrijf wat de kabels moet trekken op school komen kijken hoeveel kabels en dergelijke moeten worden getrokken. De locatieleider had mijn optie aan de man verteld en deze zei dat er dan teveel signaal verlies is! Klopt dit en is dat signaal verlies veel? Kun je dat dan ook weer ondervangen door een sneller internet abonnement te nemen?
  De reden voor mij is om niet het gebouw nog meer te ontsieren met kabels. Ook vanwege de uitbreidingsmogelijkheden en de kosten omdat dit dan gemmakelijk door mijzelf kan worden gedaan.
  Wie kan mij hier een goed antwoord opgeven? :o :-?
 • [quote:61383d8b4a]Mijn optie is om in elk lokaal een switch te plaatsen op de kabel die vanuit het kantoor komt. Vanuit de switch kunnen dan weer de kabels naar de computers.[/quote:61383d8b4a]

  Deze mogelijkheid is inderdaad aanwezig.
  Lijkt me overigens als ik het verhaal helemaal lees wel het makkelijkste. Misschien niet de goedkoopste aangezien je switches erbij moet kopen maar als je in de toekomst misschien gaat uitbreiden heb je alles al liggen en hoef je er dan alleen maar kabels voor te kopen/maken.

  [quote:61383d8b4a]De locatieleider had mijn optie aan de man verteld en deze zei dat er dan teveel signaal verlies is! Klopt dit en is dat signaal verlies veel?[/quote:61383d8b4a]

  Signaal verlies? Neehoor. Je signaal is nu goed genoeg en als je ipv een computer een switch in het lokaal zet met daaraan 1 of meerdere computers is er geen sprake van signaal verlies. De switch krikt het signaal namelijk weer op.

  [quote:61383d8b4a]Kun je dat dan ook weer ondervangen door een sneller internet abonnement te nemen? [/quote:61383d8b4a]

  Nee dit staat er totaal los van….
  Signaal verlies heeft niets met de snelheid van de verbinding te maken.
  Wel is het zo dat als je met meerdere computers die verbinding gaat delen het internet trager kan worden als alle systemen tegelijk gebruik maken van het internet. Dan is het wel handig om een snellere verbinding te nemen. Maar denk dat het op zich wel mee valt en nog niet van toepassing is in jouw geval.

  Reden waarom de installateur je dit meld is waarschijnlijk onbrekende kennis van zijn kant, en/of het feit dat als jij switches gaat neerzetten hij geen werk hoef te verrichten en dus geen inkomsten heeft :-)

  Mocht het niet helemaal duidelijk zijn, geef een gil, en ik zal proberen het anders op te schijven.

  Groetjes,
  Marcel.
 • Bedankt voor je reactie. Ik begrijp het helemaal. Als je inderdaad met 1 of 10 computers op een kabel aansluiting tegelijkertijd gaat internetten, dan zal inderdaad de snelheid wel omlaag gaan. Maar dit zal in de praktijk wel meevallen. Ik denk dat kabels trekken en de boel aansluiten + in ieder geval een switch voor de nieuwe computers te verbinden en dat door een bedrijf laten doen, ook niet echt goedkoop is! Misschien weet ik volgende week meer want dan heb ik een gesprek met de bestuursmanager :D .
  Zelf zal ik voor school een vijftal switches (a 30,00 euro) en wat stekkers moeten kopen. De kabel heb ik grotendeels zelf nog en mijn uurloon valt ook wel mee :wink: . Tenslotte doe ik het toch voor de kindertjes :D . Ook die van mij.
 • Oke mooi zo.

  Immers zijn we op de wereld om elkaar te helpen :-)
 • [quote:2653a85038="Darkeye"]Op de basisschool hebben we een klein netwerkje voor internet verkeer. De kabel komt binnen en wordt via router (kennisnet)[/quote:2653a85038] Hmm, dat kan gewoon? Ik meen dat kennisnet zijn zaakjes "goed" beschermd heeft en niet zonder kosten nieuwe IP adressen accepteert?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.