Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Firewall/NAT probleem in Alcatel modem????

Anoniem
Digitall
10 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb het volgende probleem. Ik heb mijn Alcatel gereset nadat ik hem getweaked had. Vervolgens heb ik er een accesspoint/router van Linksys op aangesloten. Dit werkt allemaal prima.
  Het probleem komt zodra ik toegang wil krijgen tot mijn netwerk vanaf het internet zelf. Het lijkt erop of alle poorten dicht staan in de Alcatel modem. Is dit uit te schakelen???

  groeten Dennis
 • Je kan wel handmatig poorten openen in de instellingen van de speedtouch, door naar de instellingen te gaan en dan bij advanced te kijken bij NAT…
 • Dit heb ik gedaan,maar dit werkt niet. Ik heb zelfs de interne firewall uitgeschakeld. Nog andere tips???
 • een getweakt Alcatel modem onthoudt zijn instellingen niet als je hem aan/uit zet.

  En als je nou even nadenkt, zie je ook dat je nu geen directe toegang hebt tot je Alcatel modem en [i:965dc00257]dat je daar dus ook [b:965dc00257][u:965dc00257]nooit[/u:965dc00257][/b:965dc00257] instelingen kunt veranderen[/i:965dc00257]

  Dus hang ff een pc rechtstreeks aan je alcatel modem, telnet naar je modem, type je wachtwoord etc in, zoek ff op dit forum, dan vind je zeker 2 eerdere ports van mij waar dat instaat.

  Dan hang je je router er weer aan en ben je klaar.

  Oh, en je modem resetten haal hem niet weer uit tweaked mode…
 • [quote:309929c855="webspider"]een getweakt Alcatel modem onthoudt zijn instellingen niet als je hem aan/uit zet.[/quote:309929c855]
  Wat een onzin. Als je keurig alle instellingen opslaat, onthoudt hij deze wel als je hem uit zet.
 • Ik heb begrepen dat de NAT optie alleen aanwezig is in de getweakte modem. Deze is NAT optie is niet meer bij mij aanwezig,dus heb ik weer een normale als ik het goed heb.
  Iemand nog een idee???
 • [quote:a12841ee5b="Leo S"][quote:a12841ee5b="webspider"]een getweakt Alcatel modem onthoudt zijn instellingen niet als je hem aan/uit zet.[/quote:a12841ee5b]
  Wat een onzin. Als je keurig alle instellingen opslaat, onthoudt hij deze wel als je hem uit zet.[/quote:a12841ee5b]
  Niet als je het via telnet doet. Via FTP schijnt het te werken, maar ik heb ook verhaln gehoord dat dat ook niet werkt. Let wel, het gaat hier om een GETWEAKT modem, dus ZONDER een 'webpagina' voor NAT!
 • Het gaat hier inderdaad om een getweakt modem. Hoe wil je met FTP instellingen aanpassen? Dat kan alleen maar met telnet en als je de boel saved, nadat je dingen veranderd hebt, onthoudt ie alles gewoon. Als dat bij jou niet zo is, zou ik hem maar eens na laten kijken.
 • :lol: Na laten kijken? Bij KPN zeker? :lol:

  Als je het via telnet instelt en je zet het modem uit en dan weer aan ben je je instellingen kwijt, dwz, je zult ze opnieuw moeten inladen.

  En je denkt serieus dat je niet kunt FTP'en naar je modem? FOUT.

  typ in internet explorer: 'ftp://null:<password>@10.0.0.138'
  ga dan naar de map active en bekijk het bestand 'nat.ini'
  Wat staat daar in? :roll:

  Precies, je NAT-instellingen
 • Je kan wel degelijk je modem na laten kijken door een gespecialiseerd bedrijf. Je hebt je modem namelijk gekocht en aangezien het je eigendom is mag je er alles mee doen wat in de mogelijkheden ligt. Ombouwen tot NAT-router ligt in de mogelijkheden, dus heb je nog gewoon recht op garantie als er iet mis mee is. Het was effe discussieren met KPN toen mijn getweakte modem de geest gaf vorig jaar, maar na anderhalve week had ik een nieuw modem…

  Heb ik gezegd dat je niet kunt FTP-en naar je modem? Tuurlijk kun je FTP-en naar je modem. Een firmware-update is op hetzelfde principe berust. Ik wist alleen niet zo gauw hoe je je instellingen kon aanpassen via FTP.

  Al met al blijft het raar dat jouw modem niet de instellingen vasthoudt na het wijzigen via telnet. Weet je zeker dat je de boel opslaat als je klaar bent? Dit doe je met het commando (hoe kan het ook anders) "save"

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.