Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Internet gooit PC to PC eruit?!

Anoniem
Pilatus
4 antwoorden
 • Dag, ik ben voor het eerst met netweken aan de slag gegaan. Een verbinding van WinXP laptop naar Win98 desktop liep goed via een router, maar nu ik ook een ADSL-modem heb aangesloten kan ik opeens geen bestanden meer delen ("kan netwerk-locatie niet vinden"). ADSL werkt overigens prima op beide PC's.

  Ik heb iets opgevangen over Firewalls (in de router en in WinXP) die in de weg zouden kunnen zitten, maar ook het uitzetten daarvan bood geen oplossing (in Win98 echter nog geen firewall gevonden).

  Ook waarschuwt WinXP ervoor dat dit deze configuratie erg hack-gevoelig wordt als je bestanden delen aan zou zetten. Maar het kan toch niet zo zijn dat ik mijn mooie LAN-verbinding van 100Mb/s kan vergeten en bestanden via een remote website over internet moet gaan delen (op 1/20 van die snelheid)?!

  Tot nog toe alleen via de WinXP wizzards gewerkt. Ik verdenk ook de Dynamic IP-toewijzing, misschien moet ik die statisch maken, zodat de LAN-PC's direct naar elkaar kunnen verwijzen?

  Het gaat om (alweer) een SWEEX router en een Prestige ethernet ADSL modem uit de aktie van Tiscali.

  Tip: Tiscali werkt met DHCP, oftewel dynamische IP adressen. Vergeet de "Quick Setup" die Sweex je wil laten doen, maar doe in plaats daarvan de General Setup. Je hoeft daar alleen maar je tijdzone op te geven en Dynamische IP aan te vinken. Geen wachtwoorden of zo, vergeet de rest voorlopig maar, het werkt al - ADSL dan…
 • Het kan zijn dat door de tussenkomt van de modem in de router, de ipadressen van de beide clients zijn veranderd. Dit kan als gevolg hebben dat de beide pc's elkaar niet meer kunnen vinden (kan netwerklocatie niet meer vinden)

  Dit kun je oplossen door na te lopen of de ipconfiguratie veranderd is, en als dat het geval is, er voor te zorgen dat dat weer in orde komt. Doe dit of middels de DHCP server van de SWEEX router of geeft alle pc's een dynamisch ipadres

  Over die firewall: Als jij de router normaal configureert kun je gerust bestanden delen over het lokale netwerk, en dus de foutmeldign van XP negeren. De router blokkeert namelijk alle inkoment verkeer op de sharepoorten (135-139 geloof ik) De firewall van windows is dan niet nodig, maar kan wel nuttig zijn voor het uitgaand verkeer (trojans etc)

  Controlleer gewoon even je beveiliging op een website als www.grc.com. Daar kun je via Shields up bekijken of je verkeerde poortjes openhebt. Op die manier share je volledig intern en met 100mb/sec. Bovendien is sharen via een remote server niet slim en bovendien inderdaad erg traag.

  Succes
 • De PC's hebben een dynamisch adres dacht ik. Ik heb wel via ipconfig de adressen onderzocht, en die lijken verschillend te zijn, maar hoe weet ik nou of dit het juiste adres is? Kan je (of iemand) wat meer concrete aanwijzingen geven - wat ik kan proberen?

  Wel zie ik dat in de Windows-IP-configuratie (dus niet de adapter) IP-routering niet is ingeschakeld. Zou dit wel moeten, en zo ja hoe doe ik dat?

  Bij de adapter is DHCP wel ingeschakeld.

  Wat kan ik nog 's gaan proberen?
 • problemen kabelnet delen bevat een stukje tekst waarin ik vertel wat bijvoorbeeld de instellingen kunnen zijn van de router. Misschien dat er nog wat meer tips voor jou staan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.