Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Draadloos netwerk en spelletjes

Anoniem
computer_nerdo
5 antwoorden
 • Hallo

  Binnenkort krijg ik ADSL. Ik wil deze verbinding draadloos gaan delen met de computer van de kinderen. Afstand zo ongeveer 3 meter, wel moet ik door een muur heen en daarom wil ik draadloos. Ik kom net van de computerwinkel vandaan om eens te kijken wat er op dat gebied te koop is. Op mijn vraag of draadloos verstandig is krijg ik een wat teleurstellend antwoord. Draadloos internet is leuk en werkt aardig maar zodra één van de twee op internet een spelletje gaat doen krijg je problemen. Want zo sprak de man:"ADSL geeft geen constante snelheid, een hapering van één seconde is funest". En zo verzekerde hij, die haperingen komen vaak voor. Ik verkoop dus liever geen spullen om draadloos te internetten, want dan sta je overmorgen weer op de stoep om te zeggen dat het niet bevalt en dat je een vaste kabel wil. Zeker met kinderen die veel spelletjes op internet doen is draadloos zeker geen keuze. Trek een kabel en je hebt nergens last van.

  Even voor de duidelijkheid?
  Ik heb Windows Prof de kinderen Windows Home.
  De ADSL aansluiting is van Demon met een snelheid van 2048/1024

  Herkent iemand bovenstaand verhaal? Ik lees in de, onder andere, computertotaal dat draadloos internet prima oplossing is. Nooit lees ik dat er problemen onstaan die ik hierboven beschrijf.

  Aart
 • [quote:c3a4fab6cd]ADSL geeft geen constante snelheid, een hapering van één seconde is funest". En zo verzekerde hij, die haperingen komen vaak voor. Ik verkoop dus liever geen spullen om draadloos te internetten, want dan sta je overmorgen weer op de stoep om te zeggen dat het niet bevalt en dat je een vaste kabel wil.[/quote:c3a4fab6cd]

  Oke verhaal is duidelijk MAAR spoort volgens mij voor geen ene meter :-)

  De verkoper zegt dat de ADSL verbinding niet constant is. Dit zou kunnen, heb hier geen verstand van…

  MAAR: Als het aan de ADSL-verbinding ligt maakt het ook niets uit of je nu draadloos of via een kabel je verbinding gaat delen…
  De inkomende data is namelijk niet constand (volgens de verkoper) DUS zal deze data ook niet constand naar de andere PC komen. Of dit nou draadloos of via een kabel gebeurt maakt niet uit.

  Mijn mening is dat je een verkoper hebt getroffen die er geen tot weinig verstand van heeft. Je kunt gewoon draadloos nemen.

  Maargoed dat is mijn mening, heb GEEN ervaring met ADSL en draadloos internet, kabel en draadloos internet heb ik wel ervaring mee en dat gaat goed.

  MvG,
  Marcel.
 • Bedankt voor je duidelijke antwoord. Ik denk dat de verkoper bedoelt dat de draadloze verbinding af en toe een hapering geeft. Dus dat de verbinding tussen de zender en ontvanger niet altijd een constante strrom data geeft. Maar een spelletje bouwt toch een buffer op, op mijn computer zodat een kleine hapering opgevangen wordt?

  Ik blijft het een vreemd verhaal vinden, dit zou dan toch een bekend probleem moeten zijn?

  Aart
 • ADSL heeft geen haperingen, ik download met constande snelheid en gaat niet zomaar langzamer. En wat de verkoper bedoelt met haperingen: Als je draadloos iets verstuurd kan het zijn dat het fout aankomt bij de ontvangen en moet dat stukje data dus opnieuw worden verstuurd. Dat kost wat miliseconden. Maar als je je draadloos netwerk op een lagere snelheid laat draaien is de quality veel hoger en moet hij wat minder vaak wat opnieuw versturen.
  Kort samengevat; je kunt gewoon draadloos netwerk nemen met ADSL zonder dat er problemen ontstaan :D
 • [quote:7bf3a016ec="-=DDA=- Raptor"]ADSL heeft geen haperingen, ik download met constande snelheid en gaat niet zomaar langzamer. En wat de verkoper bedoelt met haperingen: Als je draadloos iets verstuurd kan het zijn dat het fout aankomt bij de ontvangen en moet dat stukje data dus opnieuw worden verstuurd. Dat kost wat miliseconden. Maar als je je draadloos netwerk op een lagere snelheid laat draaien is de quality veel hoger en moet hij wat minder vaak wat opnieuw versturen.
  Kort samengevat; je kunt gewoon draadloos netwerk nemen met ADSL zonder dat er problemen ontstaan :D[/quote:7bf3a016ec]

  EENS : heb geen ervaring met draadloos, maar op dit forum wel eens gelezen dat voor spellen het wel een probleem kan opleveren. Loopt er iemand door de straal heen, dus een korte hapering. Dat kan dus al funset zijn bij internet spellen. Lijkt me aannemelijk

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.