Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

VPN verbinding opzetten met een vigor 2200e

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Hoi,

  Op kantoor hebben we een netwerk met 8 pc's (win xp home & pro), dat netwerk wordt middels een router (vigor 2200e) en een adsl modem (alcatel speedtouch) verbonden met het internet.
  Nu willen we vanaf thuis kunnen inloggen op ons netwerk. Het huidige programma dat we daarvoor gebruiken is WINVNC. Echter dan neem je de controle over van 1 computer in het netwerk, we hebben liever dat je met je thuiscomputer aanmeldt op het complete netwerk.
  Dit kan met VPN heb ik begrepen, en ik heb gelezen dat de 2200e een ingebouwde vpnserver heeft voor 8 vpn verbindingen tegelijk. Ik heb echter nog nooit met VPN gewerkt, heb een aantal topics gelezen hierover, maar het is me nog steeds niet duidelijk hoe VPN nou precies ingesteld moet worden. Misschien kan iemand mij hierbij helpen om dit op te zetten? Bij voorbaat dank,

  RoB
 • In een artikel van Internet Tips en trucs stond kortgeleden hoe je één en ander moest instellen. Zal als ik thuis ben even kijken of ik dat artikel nog heb. Geef me in een PB alvast even een mailadres.
 • Hoi,

  ik heb het artikel eens doorgespit, en ben wel wat wijzer geworden. Echter krijg ik het nog niet helemaal voor mekaar om een VPN verbinding op te zetten.
  Ik heb in de router alles ingesteld:
  - PPTP, IPsec, L2TP
  - loginnaam & wachtwoord,
  - start ip adess in de range van het netwerk op de zaak, PAP or CHAP.
  Dan maak in in win xp thuis een nieuwe verbinding aan:
  - verbinding met het netwerk op mijn werk
  - VPN verbinding
  - Naam aan verbinding geven
  - IP adres adsl verbinding werk instellen
  Als ik de verbinding dan probeer te leggen, komt maakt ie verbinding, maar dan krijg ik een foutmelding dat ie niet kan aanmelden op het domein. Wat kan dit zijn? Ik zie vast iets over het hoofd…
  Ik heb al geprobeerd om in het inlogscherm bij domein de werkgroep (gebruikt op de zaak) in te vullen, maar dat werkt ook niet.

  gr,

  Rob
 • Okee, weer een update:
  De verbinding werkt nu. (heb gevonden hoe het moet op http://www.draytek.com.tw/application/vpn_solution.php).
  Op de zaak hebben we geen server, alleen 8 standalone computers die dmv een hub met elkaar verbonden zijn. De hub zit weer aan een draytek router (met ingebouwde VPN server) die zorgt voor de toegang tot het internet.
  In het netwerk zijn een aantal essentiele schijven gedeeld, bijv die met de projecten.
  Als ik een VPN verbinding heb gelegd, hoe kom ik dan vanaf thuis op die gedeelde projectenschijf?

  gr, Rob

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.