Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

netwerkkabel ZOGENAAMD niet aangesloten

Anoniem
Red Dragon
1 antwoord
 • Probleem: netwerkkabel ZOGENAAMD niet aangesloten.

  Ik loop na het booten met regelmaat tegen het probleem aan dat mijn LAN-verbinding met de kabelprovider niet blijkt te werken. Bij de eigenschappen van de verbinding lees ik dan: 'netwerkkabel niet aangesloten'. Het punt is dat die kabel wel degelijk is aangesloten; daarnaast is het systeem niet bepaald consequent: de ene keer doet het probleem zich wel voor en de andere keer weer niet, dat is elke keer weer afwachten.
  In het systeemlogboek wordt de fout met de 'niet aangesloten' netwerkkabel als volgt weergegeven:
  [quote:bb2209bb32]De Network Address Translator (NAT) kan geen bewerking aanvragen van de omzettingsmodule in kernel-modus. Event-id: 32003.[/quote:bb2209bb32]
  Microsoft doet er in de KnowledgeBase (http://support.microsoft.com/?kbid=293497) nogal vaag over, maar op www.eventid.net wordt de volgende oplossing genoemd: Solution: disable sensing of the "Link Down" state on the IP Stack.

  Het probleem blijkt vaak voor te komen: een zoekactie naar event-id 32003 levert nogal wat hits op van lieden die melding maken van het probleem maar helaas nauwelijks van lieden die een oplossing aandragen. Het lijkt erop dat de error zich met name voordoet in het geval van een thuisnetwerkje met ICS, en dan met name wanneer de 2e pc wel verbonden is met een netwerkkabel maar niet aanstaat.
  Als je op de host-pc ICS uitschakelt, doet de error zich inderdaad niet meer voor. Maar dat is zoiets als het kind met het badwater weggooien. De andere mogelijkheid is kennelijk "disable sensing of the "Link Down" state on the IP Stack". Ik heb geen idee wat dat precies inhoudt en hoe je dat moet aanpakken.
  Wie kan daar iets zinnigs over bijdragen?

  JorgP

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.