Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

ICS vraagje

Anoniem
OO-PIN
2 antwoorden
 • Ik heb een ADSL verbinding en zou deze graag willen delen. Hiervoor wil ik gebruiken:

  Host: PII 266MHz, 32 MB RAM, WinMe
  client: PIII 733MHz, 128 MB RAM, WinXP
  en de nodige netwerkkaarten natuurlijk.

  Is dit mogelijk? zou de PII de boel niet vertragen of het zelf begeven oid? zeker als er ook nog op gewerkt wordt…

  kan ik hiervoor de internet sharing wizard gebruiken?

  hoe zit het met de beveiliging ervan? ik neem aan dat een firewall op de host volstaat….

  hoe zit het met files en printers delen? men zegt altijd dat deze altijd uit moeten staan, omdat hackers anders zeer gemakkelijk aan je files kunnen komen. geldt dit ook voor een netwerk en hoe kan men dat verhelpen?

  is er een max lengte kabel die ik kan gebruiken? de pcs staan in verschillende kamers, dus er is toch een aardig stukje kabel nodig….

  Bij voorbaat dank
 • [quote:6dd033500f="OO-PIN"]Is dit mogelijk? zou de PII de boel niet vertragen of het zelf begeven oid? zeker als er ook nog op gewerkt wordt…[/quote:6dd033500f]
  Ja dat is mogelijk. Hij zal de boel niet vertragen hoor. Je kan zelfs rustig een 386 als router inzetten. Het enige wat je kan krijgen is een pastloper op de pc die deelt waardoor de client ineens geen internet meer heeft.

  [quote:6dd033500f="OO-PIN"]kan ik hiervoor de internet sharing wizard gebruiken?[/quote:6dd033500f] Ja dat kan, maar ik zou zelf voor een betere oplossing gaan. Winroute of een andere softwarematige router. ICS vind ik vrij brak en je kan er eigenlijk niks aan instellen.

  [quote:6dd033500f="OO-PIN"]hoe zit het met de beveiliging ervan? ik neem aan dat een firewall op de host volstaat….[/quote:6dd033500f] Op beide pc's moet je een firewall draaien. Een virusscanner zou ook niet verkeerd zijn om op beide te draaien.

  [quote:6dd033500f="OO-PIN"]hoe zit het met files en printers delen? men zegt altijd dat deze altijd uit moeten staan, omdat hackers anders zeer gemakkelijk aan je files kunnen komen. geldt dit ook voor een netwerk en hoe kan men dat verhelpen?[/quote:6dd033500f]
  Je moet er goed op letten dat de hostpc bestands en printerdeling niet aan heeft staan via de netwerkkaart die de internetaansluiting verzorgd.
  Tussen beide pc's kun je rustig sharen.

  [quote:6dd033500f="OO-PIN"]is er een max lengte kabel die ik kan gebruiken? de pcs staan in verschillende kamers, dus er is toch een aardig stukje kabel nodig….[/quote:6dd033500f] Een UTPkabel moet ong 100 m kunnen halen zonder dat er een extra repeater tussen moet. Zorg er wel voor dat je niet en anders zo min mogelijk de kabels naast stroomkabels legt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.