Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

netwerkverbinding kan niet hersteld worden

Anoniem
thor2002
4 antwoorden
 • ik heb deze vraag al eerder gesteld (sorry, sorry!) maar het probleem blijft bestaan.
  Ik heb nu twee client-pc´s waarbij ik, als een gebruiker aanmeld de vermelding komt :kan netwerkverbinding niet herstellen. In verkenner is vervolgens een netwerkdrive te zien (op de server) met een rood kruis.
  ALs ik echter via dezelfde verkenner de server opzoek is er geen enkel prbleem. Een nieuwe netwerkdrive is vervolgens snel gemaakt en deze werkt voorbeeldig. Sluti ik ehcter af en meld ik weer aan dan krijg ik hetzelfde gedonder!
  De macines draaien allemaal op windows 2000…

  thor.
 • Als ik jou was zou ik even de eventviewer bekijken welke error meldingen gemeld worden. Het kan zijn dat het je zelf dan duidelijker wordt, zoniet kan je de melding hier posten.
 • Kijk bij je netwerk setup.
  Ik dacht ergens bij eigenschappen van Client voor MS netwerken.
  Vinkje aanzetten Snelle aanmelding.

  Ik denk dat die bij jouw uitstaat, dus bij het opstarten gaat ie direct op zoek naar de drive, terwijl de andere machine nog niet zover is.
  Daarom kan je hem later wel zien.
  Bij snelle aanmelding gaat ie pas er naar toe als jij er naar toe wil

  Succes en laat weten hoe je vaart
 • hai,

  dank je voor het meedenken! Ik heb even de logboeken ververst en er verschijnt een event 4100 bij EventSystem, categorie FiringAgent. Ik zal eens op internet gaan snuffelen.
  Verder zal ik bij deze w2000 machines eens in het belied giaan kijken hoe het zit met de snelle aanmelding. Ik heb deze in ieder geval niet kunnen vinden bij de client voor microsoft instellingen o.i.d.
  Ik meen me te herinneren dat dit onder andere als beveiligingsbeleid is ingesteld.
  Het vreemde is ook dat een van deze machines de enige is waar een printer aan hangt die altijd beschikbaar hoort te zijn.

  Thor2002.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.