Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

ISPs en meerdere pcs via 1 account

Anoniem
OO-PIN
4 antwoorden
 • Ik heb een klein vraagje

  als een isp zegt dat er maar 1 pc per connectie aanwezig mag zijn, kan er dan daadwerkelijk ook maar 1 per connectie zijn, of gaat het hier meer om niet mogen dan om niet kunnen? is het dus mogelijk om via een ics netwerkje 2 pcs ipv 1 tegelijk op het inet te hebben, ookal zegt de isp dat het niet mag?
 • Als een ips zegt dat er maar 1 pc aan de connectie mag, dan is dit omdat zei er niet meer willen. Dit regelen ze bv door maar 1 IPadres beschikbaar te stellen.

  Wanneer jij een router of een PC met routersoftware aan de die connectie hangt kun je hem gewoon delen. Daar kunnen ze niks tegen doen. Technisch gezien dan :)

  Want als ze het verkeer gaan analyseren kunnen ze zien dat er meedere pc's aan hangen en ben je dus in overtreding. Maar zoveel moeite doen isps meestal niet.
 • Ik kan me vaag herinneren dat er indertijd een ISP was (Zeelandnet?) die kontroleerde op het MAC-adres van de netwerkkaart van de klant - hoewel het me niet duidelijk is hoe dat technisch kan worden gerealiseerd.
  Bij inbelverbindingen kan ook worden gekontroleerd op het telefoonnummer van je aansluiting - KPN heeft een internetaansluiting met korting in de aanbieding, weer: voor zover ik weet, waarbij je eerst nummerweergave moet laten aanzetten. De meeste ISP's doen geen moeite - en zorgen wel voor voldoende kapaciteit.
 • [quote:191cfe049b="Brbnts rkl"]Ik kan me vaag herinneren dat er indertijd een ISP was (Zeelandnet?) die kontroleerde op het MAC-adres van de netwerkkaart van de klant [/quote:191cfe049b]
  Je router bezit ook gewoon een MAC adres, dus daar valt niets aan te zien. Een provider kan wel door de IP headers na te kijken achterhalen dat er met NAT wordt gewerkt en dat er dus een router moet worden gebruikt (of een pc met routerfunctionaliteit) Er is een discussie gaande over of deze analyse uberhaupt toegestaan is, maar ik vraag me af of providers op dit moment tijd gaan investeren in deze analyses. Misschien komt dat nog wel

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.