Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Router + intern nertwerk

Anoniem
Hans.Vosman
8 antwoorden
 • Kan er iemand mij een beschrijving geven van een intern netwerk (XP-pro en printer en XP-home) via een router (Sweex) bedoeling is dat beide PC's elkaar kunnen benaderen en van de printer gebruik kunnen maken.
  Internetverbinding van beide pc's is oke.
 • Je probleem is dus dat je wel kunt internetten, maar dat je PC elkaar niet kunnen zien en dus ook geen printers kunnen delen?

  Kijk eerst ff of de PC in dezelfde werkgroep staan, te wijzigen en te bekijken in Systeemeigenschappen - Computernaam. Systeemeigenschappen is te openen door deze computer - eigenschappen te openen.

  Kunnen de computers trouwens wel naar elkaar 'pingen'? In het cmd (start - uitvoeren - cmd [intypen] ) kun je dan [i:3681e7a0d2]ping ipadres[/i:3681e7a0d2] invoeren. Eigen IP adres kun je vinden door in het cmd [i:3681e7a0d2]ipconfig[/i:3681e7a0d2] in te tikken.
  Bij pingen probeert hij trouwens een datapakketje naar de anders PC te sturen…
 • Zoals jij het zegt, is het. Pingen gaat, werkgroep ook oke. Firewall (zonealarm free uitgeschakeld op beide pc's) Dus zit erin de Sweex een hardwarematige firewall????? Ik haal het niet uit de gebruiksaanwijzing en van de Site wordt ik ook nog niet wijzer.
 • Sweex-router heeft idd harwarematige firewall. Wij hebben ook sweex-router, maar bij ons was geen enkel probleem.

  Heb ff rondgezocht op het forum, dat kun je eventueel ook nog ff doen, en toen vond ik dat bij iemand toen zonealarm verwijderd was alles weer werkte . Eventueel te proberen…
 • Is de hardwarematige firewall te configureren. Lijkt mij van wel, maar hoe benader ik hem en wat zijn dan de instellingen. Zonealarm verwijder ik ook, maar ik geloof niet dat dat de boosdoener is. Maar je weet maar nooit.
 • Door naar http://192.168.2.1 te gaan kun je de router configureren. Eerst ff inloggen (standaard geen password, dus alleen op login klikken als je nog niets hebt ingesteld) dan kun je bij General Setup - Firewall dingen instellen.

  Heb er eigenlijk nog nooit mee gewerkt, alleen de Firewall aangezet. Maar je kunt eerst bepaalde IP of poorten blokken of toegang geven, hacker preventie inschakelen of Virtual DMZ Host instellen.

  Standaard is de firewall ook aan of uit te zetten door gewoon op firewall te klikken en dat Enable OF Disable te kiezen.
 • Dat bedoelde ik; kijken volgende week of het gaat lukken. Bedankt.
 • Het zit dus niet in de router. Alle mogelijke opties geprobeerd, maar veel verder kom ik niet. Alle softwarematige firewalls zijn verwijderd, de hardwarematige in de router staat niet aan. Alleen de internetverbindingen werken naar behoren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.