Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

aanleggen netwerk met adsl verbinding

Anoniem
Bosje
6 antwoorden
 • Binnenkort krijg ik adsl. Het is de bedoeling deze verbinding te delen met de buren. Zelf heb ik thuis een netwerk met een switch. Bij de provider krijg ik een adsl ethernetmodem bijgeleverd. Ik heb al begrepen dat ik een router nodig heb. Nu is mijn vraag, hoe kan ik dit nu het beste aanpakken? Ik wil dat er constand verbinding is, via de modem, dus dat ik niet een computer aan moet hebben staan zodat de buren verbinding hebben.
 • Bekijk de Topics eens over adsl ethernetmodems misschien steek je er wat van op.
 • Welk type ethernetmodem krijg je? Als het een SpeedTouch 510 of 570 is, heb je geen router nodig. Deze kun je namelijk tijdens de eerste setup als router instellen.
 • [quote:0c4c089270="Leo S"]Welk type ethernetmodem krijg je? Als het een SpeedTouch 510 of 570 is, heb je geen router nodig. Deze kun je namelijk tijdens de eerste setup als router instellen.[/quote:0c4c089270]

  Leo "behalve het serienummer "opzoeken bij alcatel, hoe kan ik qucikie zien welk type Speedtouch home ik heb ?
  Er staat alleen Speedtouch home op en aan de onderkant een serienummer. Nergens iets gezien van 510 ogf 570. De PDF doc geeft ook geen uitlsuitsel.
  Modem heb ik pakweg maart 2002 binnengehad.
 • Ik weet niet welk merk het is. Maar in de beschrijving staat dat ik er 1 computer op kan aansluiten, maar ook is het mogelijk een hub erop aan te sluiten zodat het hele netwerk van internet voorzien is.
  Maar omdat ik de verbinding met de buren deel, en die niet op ons thuisnetwerk zitten, lijkt het me toch wel nodig om een router te hebben.
  Het gaat mij er dan dus om hoe ik die hele zooi het beste kan aansluiten e.d.
 • Heb je nou een USB modem of een ethernetmodem ?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.