Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

bnc of utp???

Anoniem
Mehmet
16 antwoorden
 • ik heb in mijn studentenhuis een freesco server geinstalleerd maar de prestaties vallen me soms erg tegen. We zitten er met z'n zessen achter maar als er twee daarvan tegelijk surfen of 1 iemand is aan het downloaden dan is internet bijna niet te gebruiken door de enorme traagheid die ontstaat. Misschien is dit normaal maar bij anderen die hetzelfde netwerk hebben daalt de snelheid lang niet zo dramatisch. Het enige punt waar het volgens mij aan kan liggen is dat de hub via een bnc kabel aangesloten is op de 2e netwerkkaart, dus niet via utp. Nu is mijn vraag: is het inderdaad zo dat een bnc kabel/aansluiting langzamer is dat utp?
  Alvast bedankt voor jullie reacties
 • BNC connectors zijn voor coax bekabeling, RJ45 is voor UTP. Coax kan to 10 mbps, utp cat5 tot 100 mbps, dus het kan inderdaad zo zijn dat dit een vertragende factor is.
 • 10 mbit is voor (gedeelde) Internet meer dan zat.
  Volgens mij ligt het probleem op een andere plek.
  Wat voor verbinding heb je met Internet. Welke pgms gebruiken Internet als ie traag wordt. Spyware ?
  P2P pgms (ftp principe) claimen sowieso een bepaalde hoeveelheid bandbreedte ongeacht of ze het wel of niet gebruikenn.
 • ik begrijp niet precies wat je bedoelt met wat voor soort verbinding, maar het loopt via de universiteit en we hebben het 256 kb download, 128 kb upload pakket geloof ik. Ik gebruik adaware, dus echte spyware kan niet binnen komen. Daarnaast gebruik ik kazaa lite en overnet voor p2p, maar als die programmas uitstaan nemen ze toch geen bandbreedte?
 • Als ze niet zijn opgestart dan pakken ze geen bandbreedte.

  Heb je altijd een gegarandeerde bandbreedte van 256 kb ?
  Check dat met de beheerder van de universiteit.

  Met verbinding bedoel ik : hoe ben je aangesloten naar de universiteit, moet je inbellen, draadloos of zo ?

  256kbits is kom je op max 25Kbytes downstream.
  Deze deel je dus met zijn zessen. Als nu iemand aan het downloaden is van een snelle server pakken ze zeer snel de volledige bandbreedte en moeten de andere 5 dus met dat kleine beetje surfen en wordt het traag.

  Er schijnen pgms te zijn die de bandbreedte zgn eerlijk verdelen,
  25Kb gegarandeerde downstream delen door 6, dan kom je per pc op
  een snelheid van een 56K modem.
  Afspraken met elkaar maken ?
 • ik dacht dat wij een 256 kbytes verbinding hebben, want 25kbytes lijkt me wel heel weinig. Bij het downloaden van het web haal ik soms wel snelheden van 120 kbytes/s. Zou de verbinding sneller worden als ik de freesco computer zou vervangen voor een echte router? Of de hub zou vervangen voor een switch?
 • download Network Probe v0.3.1

  Dit gratis programma is niet alleen een netwerkmonitor, het kan tevens protocollen analyseren. Daarbij geeft het een actueel beeld van het verkeer op uw netwerk. Het helpt u eventuele knelpunten in uw netwerk te ontdekken. De informatie wordt gepresenteerd in de vorm van tabellen en diagrammen met gedetailleerde informatie per hosts en protocollen. De informatie kunt u doorzoeken, sorteren en filteren op basis van diverse criteria.


  Tha_Admin
 • Toch zou ik graag het antwoord willen weten op de volgende vraag: Zou de verbinding sneller worden als ik de freesco computer zou vervangen voor een echte router? Of de hub zou vervangen voor een switch?
 • een switch is altijd te preferen boven een hub
  een switch geeft iedere computer een eigen verbinding
  een hub geeft het signaal aan alle computers
  switch a-b
  hub a-b+c+d+e
 • hopeloos… ik heb vanmiddag een switch gekocht en een crossed utp kabel, boeltje weer aangesloten……..werkt niet. in de server zitten 2 isa netwerkkaarten met een utp en een bnc aansluiting. De oude hub zat op de bnc aansluiting van de 2e netwerkkaart.Nu had ik dus de switch op de utp poort van de 2e netwerkkaart, het lijkt wel of die poort stuk is. Het kabelmodem hangt aan de utp poort van de eerste nic en die werkt prima ( nics zijn identiek ) Ik begrijp er niks van dat het niet werkt, pingen lukt ook niet.Het is een q-tec 8 poorts switch, heel simpel ding.Hebben jullie enig idee?
 • je moet als je een switch er tussen zet een strait utp hebben de cross kabel is alleen als je de twee computers rechtstreeks aan elkaar sluit
 • vol spanning straight utp geprobeerd maar……….niks, onbegrijpelijk
 • ik begin aardig zat te worden van de freesco opzet. Denk dat we gewoon een standaard router aan gaan schaffen. Is dat een goede oplossing volgens jullie? moet toch sneller werken dacht ik…..
 • Welke NIC gebruik je? ISA kaarten zoals de 3C509 moeten volledig geconfigureerd worden. D.w.z. voor BNC of UTP. Met wat meer informatie kan ik je verder helpen. Aan Freesco mankeert verder niks, kan hooguit nog iets slimmer.
 • hij doet het!!!!!! ik heb de nics opnieuw geconfigureerd en op utp gezet. Ze stonden op auto. Hans je bent fantastisch!!! ontzettend bedankt allemaal. Nu moet nog uitwijzen of een switch echt beter werkt dan een hub. Nogmaals bedankt!!
 • ik wil jullie niet langer lastigvallen maar toch doe ik het nog even….. de switch werkt, maar eigenlijk is er geen verschil met de oude hub. In het begin was het perfect en konden 2 personen rustig downloaden zonder vertraging voor de rest, maar na een half uurtje, met 1 persoon extra die download, terwijl de andere twee alleen maar surfen, keert de slakkengang terug. Hier snap ik dus niks van want het lijkt erop dat de verbinding traag wordt als ie er zin in heeft. Mijn vraag dus, zit er toch iets niet goed in de freesco server? en valt dit te verhelpen door een echter router, of moeten we het probleem bij de provider zoeken, wat ik me niet voor kan stellen.please pijnig jullie hersenen nog even

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.