Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerkproblemen

Anoniem
diquydiq
2 antwoorden
 • Ik heb de netwerkuitleg proberen te volgen, maar het wil niet werken.

  Indien ik alleen een computer op mijn routercomputer wil aansluiten; kan ik het zonder hub/switch doen en kan dit met een straight cable?

  Ik heb het zo gedaan, maar bij het opzetten van het softwaredeel krijg ik een melding dat een netwerkkabel(van router naar pc) niet is gekoppeld.

  Hoewel op de netwerkaart, die is verbonden aan de modem, het tcp/ip op 'obtain an ip address automatically'; zie ik hier geen gegevens staan; hoe kan dit?

  Ook zit ik met het probleem van het wel of niet nodig zijn van een netwerk bridge; ook hier wordt om ip, subnet, gateway, etc gevraagt. Wat dient hier te worden ingevuld? Kan men deze gegevens d.m.v. de automatiche instelling aan de router overlaten?

  Aangezien alle gegevens van de isp worden geleased; is het mogelijk om ook de pc die is gekoppeld aan de pcrouter, zijn ip, etc gegevens automatisch via de pcrouter te verkrijgen?

  Merci
 • Tussen 2 computers gebruik je altijd een cross linked cable.
  Het IP nummer van je pc kun je achterhalen door een dos box te openen en het volgende te typen: winipcfg (voor win9x) of ipconfig /all (voor w2k/XP)
  De netwerkbrug is m.i. hier overbodig. Wat betreft de instellingen van je provider: dat is per provider verschillend. Sommigen krijgen een IP adres toegewezen anderen hebben een vast IP adres. Met het inloggen krijg je dit IP nummer toegewezen, dat hoef je dus niet zelf in te stellen.

  IP adressen en je subnetmask e.d. is eventueel alleen van toepassing voor je interne netwerk.

  Suc6

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.