Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Niet de juiste machtigingen voor eigen netwerk???

Anoniem
Henk Bakker
4 antwoorden
 • Ik heb de server van mijn netwerk opnieuw ingericht. Schijven geformateerd, etc. Het netwerk laat het nu echter afweten, omdat ik niet de juiste machtigingen heb om op andere pc's te kijken. Ik heb alles gedeeld staan en ook dat bestanden gewijzigd mogen worden. Wat moet ik nog doen om dit weer aan de gang te krijgen?
 • Je zou kunnen beginnen om meer info te geven.
  Welke besturingssystemen?
  Welke protocollen en hoe staan die ingesteld?
  Firewal aanwezig, zo ja hoe is die ingesteld (vaak is het de firewal van XP)?
  Lukt pingen wel?

  Met meer info is de vraag waarschijnlijk beter te beantwoorden.
 • 2 maal XP Home en één maal XP proffesional. Op alle drie de pc's is de internetverbinding te zien die via de server loopt. Maar op internet komen is er niet bij, behalve wel op de server. Pingen lukt van de server naar een van de machines. Vanuit de andere machines naar de server lukt niet.

  Subnetmask 255.255.255.0 ip's 192.168.0.1 -2 -3. Internet verbinding via alcatel adsl modem. (USB) Heeft altijd goed gewerkt. Je zoekt je soms een ongeluk!
 • Je geeft al aan dat pingen niet lukt. Dit houdt dus in dat de verbinding tussen de PC's niet goed functioneert. Toch zeg je dat je de internet-verbinding wel kunt zien op alle PC's.
  Het lijkt er dus op dat de ingebouwde firewal in de weg zit. Zet op de server de firewal aan en stel hem zo in dat alles toegelaten is.
  (Bij de eigenschappen van het TCPIP protocol op het laatste tab-blad.)
  Verder dien je op de client PC's ook hetzelfde te doen en daar bij default gateway het IP adres van de server in te stellen.
  Ook dient er zowel bij de client PC's als op de server de DNS adressen ingevuld te zijn.

  Succes.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.