Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Winroute en Outlook

Anoniem
J_L
4 antwoorden
 • Oke, ik denk dat dit de juiste categorie is voor deze vraag, maar ik ben niet helemaal zeker.

  Ik heb een netwerkje bestaande uit 2 pc's en een laptop die middel een hubje aan elkaar hangen. Aan deze hub hangt ook mijn ethernet adsl modem. Een van de pc's deelt het internet met behulp van Winroute. Ik kan dus prima internetten met de andere pc en de laptop. De twee pc's hebben windows xp pro, de laptop windows xp home.

  Nu het probleem: als ik met outlook op de laptop een mailtje verstuur, dan gaat dat prima. Echter, als het mailtje iets groter wordt (waar de grens ligt weet ik niet precies, maar het zal rond de 1 kb zijn) dan word het mailtje dus gewoon niet meer verstuurd. Dan staat Outlook heel lang te wachten en geeft dan een of andere fout. Het gekke is dat ik hier geen last van heb op de andere client pc. Daar kan ik gewoon grote mailtjes versturen. De fout is dus: "The TCP/IP connection was unexpectedly terminated by the server. (Account:'pop.xs4all.nl', SMTP Server: 'smtp.xs4all.nl'…)"

  Een ander (of misschien hetzelfde) probleem is dat ik op de client pc gewoon hotmail kan openen, en dat me dat op de laptop ook niet lukt.

  Zowel de laptop als de client pc hebben geen firewall draaien (in ieder geval niet tijdens het testen). De client pc heeft een vast ip, de laptop gebruikt dhcp (maakt volgens mij niks uit).

  Ehhh…. volgens mij is dat alle info die belangrijk is. Althans, dat denk ik… ik heb namelijk echt geen flauw idee meer wat dit kan zijn.

  Help!!!
 • Gebruik je misschien Norton AntiVirus? kijk hier dan eens.
  Klop de foutcode eens in google in. Je krijgt dan een hele rits aan antwoorden.

  Suc6
 • Nee, ik heb geen Norton Antivirus. Er staat nog helemaal geen virusscanner op (heb hem pas 2 weken). Ik heb voor de test ook de firewall uitgezet.

  Ik heb gekeken naar de links op google, maar daar zijn allemaal situaties waarbij het helemaal niet werkt. Ik heb de vreemde situatie dat kleine mailtjes wel verstuurd worden. Iets grotere mailtjes gaan pas mis. De redenen die genoemt worden zijn vaak de volgenden:
  - Firewall. Die draait bij mij dus niet.
  - Virusscanner. Die heb ik niet.
  - Pop3 en SMTP servers. Staan goed ingevuld. Kleine mailtjes worden immers netjes verstuurd en ontvangen.
 • Oke. Ik heb nogmaals een aantal testjes uitgevoerd. Resultaat:

  1. Ik kan met de webmail van xs4all geen mail versturen. Ik heb het mailtje alleen een subject gegeven. Geen tekst of attachments dus. Dit kan ik dus niet in de situatie waarbij de laptop een client is van de server waarop winroute draait. Na het indrukken van de 'sent' knop blijft de voortgangsbalk lopen maar gebeurt er niets.

  2. Als ik met mijn andere client pc precies dezelfde test doe dan lukt het wel. Ik kan dan dus gewoon mail versturen met het webmail account. Het gaat ook gewoon razendsnel. Dit is vreemd. De situatie lijkt toch helemaal gelijk te zijn.

  3. Vervolgens sluit ik op de server mijn verbinding. Ik pas vervolgens op de laptop ip, subnetmask, gateway en dns server aan. Nu kan ik direct via het adsl modem verbinding maken met het internet. Als ik nu probeer een mailtje middels xs4all webmail te versturen gaat het prima.

  Welke conclusie moet ik hieruit trekken??
  - Met test 1 en 3 zou ik kunnen concluderen dat ik wel webmail kan versturen, echter niet via winroute. Echter, test 2 laat zien dat het wel mogelijk is.
  - Test 1 en 2 bij elkaar zou kunnen aangeven dat het niet mogelijk is webmail te gebruiken via de laptop. Test 3 spreekt dit dan weer tegen.

  Even voor de volledigheid:
  - Op server en clients zijn tijdens het testen geen firewalls of virusscanners actief.
  - Op de server en de pc client staat windows xp pro en op de laptop staat windows xp home. Alle drie volledig ge-update.

  Vragen die ik nu heb zijn:
  - Welke instellingen op server en client zouden dit gedrag kunnen verklaren??
  - Zijn er tooltjes waarmee ik tests zou kunnen doen met de verbinding??
  - Kan iemand tips geven die mij in de richting van de oplossing kunnen brengen??

  Help! Dit is echt superfrustrerend. Ik heb geen flauw idee wat er aan de hand is!!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.