Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

VPN Verbinding

Anoniem
Leo S
1 antwoord
 • Een goedendag allemaal. Ik had aan jullie de volgende vraag.

  Ik wil een VPN verbinding opzetten tussen mijn pc en die van een vriend. Nu draai ik zelf met WinXP prof en heb daar volgens de wizard een VPN incomming connection aangemaakt. Dit ging allemaal prima, heb de IP range zelf toegewezen van 192.168.0.30 tot 192.168.0.40.
  verder heb ik de virtuel server op de router ingesteld om poort 1723 vrij te geven. Zover gaat het goed. Heb een aantal gedeelde mappen op mijn pc, en heb tijdens de config van de vpn server gebruikers aangemaakt. Mijn hele internet verkeer(kabelinternet)idem de vpn loopt over 1 netwerkkaart.
  Nu heb ik op de 2e pc binnen mijn netwerk een VPN client ingesteld en kan ook keurig netjes met gebruikersnaam en wachtwoord inloggen.
  Maar dan gaat het denk ik ergens fout, ik zie op de server netjes dat de client is ingelogt, maar kan op de client pc niet het netwerk van de vpn benaderen, neem aan dat dit gewoon te benaderen is binnen het windows netwerk op de client. verder ben ik dan mijn internet verbinding kwijt op die pc totdat ik de verbinding weer verbreek.

  Ik weet dat ik ergens iets heel goed fout doe, ben goed op de hoogte met computers, maar heb nog nooit met VPN gewerkt, en zou dan ook aan jullie willen vragen om mij hier het 1 en ander over uit te leggen, hoe ik dus tijdens de VPN verbinding me internet behoud, en hoe ik op de client dan het netwerk kan bereiken.

  Heb dit probleem trouwens precies het zelfde als mijn maat verbinding maakt via zijn ISP op mijn VPN, dan is ook zijn internetverbinding met ADSL weg, en heeft dus alleen nog contact met de VPN.

  Helppppppppppppppp, wat doe ik fout, alle antwoorden zijn welkom, iedereen alvast heel erg bedankt.


  Groeten Rick. :roll:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.