Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

switch aanluiten op router

Anoniem
Bosje
4 antwoorden
  • Ik het een router waarin een switch zit verwerkt met 4 poorten.
    Zelf heb ik al een netwerk met een switch. Is het mogelijk die switch aan te sluiten op de router, zonder nadelen ? (anders moet ik mijn kabels weer opnieuw gaan aanleggen) Ik heb namelijk ergens gelezen dat dat te koste gaat van de snelheid als ik dat doe. Klopt dat ?
  • Je kunt de router aansluiten op je switch met een cross kabel. Alle aansluitingen op internet gaan dan via 1 kabel naar je router/switch. Die bandbreedte moet dus gedeeld worden. Dat blijft in feite gelijk omdat bij direkt aansluiten op de router ook alles via 1 kabel naar internet gaat, de uitgaande kabel.
    Voor je interne netwerk zou jouw oplossing wel eens iets sneller kunnen zijn, omdat in de switch geen firewall zit. In de router/switch zit die waarschijnlijk wel.
  • Dus dan zou het niet langzamer moeten zijn…
    Tja, ik had ergens gelezen dat het langzamer werd, en daar heb ik nog een over nagedacht en opzich zit daar namelijk wel wat in, want de router verdeeld de bandbreedte. Maar als ik dan mijn netwerkswitch op die router aansluit wordt het in de switch toch nog een keer verdeeld, en dus is het toch langzamer ? Op die router komt dan namelijk die switch en nog een andere computer. Of klopt dat niet ?
  • snelheidsverlies is nihil, je zal er in de praktijk weinig tot niets van merken

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.