Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Wireless werken vanaf laptop op LAN: Welke optie de beste?

Anoniem
lasiot
4 antwoorden
 • Gegeven:
  M'n LAN thuis. Chello kabelmodem, utp naar m'n W2K-servertje op zolder. Daar gemakshalve ICS aangevinkt (ISA heb ik er even af gegooid ivm diverse config mogelijkheden), vanaf m'n W2K-servertje weer een utp naar beneden naar m'n 8-port switch. Vanuit daar diverse utp-kabels naar diverse kamers. O.a. naar m'n desktop PC in de studeerkamer. Ik wil graag wireless kunnen werken vanaf m'n laptop. Nu de vragen, c.q. mogelijkheden:

  Gaat 't werken als ik een wireless pci NIC in m'n desktop pc prik en een wireless pcmcia NIC in m'n laptop? Ik heb gehoord dat er dan geen access point benodigd is?

  Maar wat dan als m'n vrouw ook zo'n card in haar laptop wilt hebben? Kunnen wij dan met die 2 wireless pcmcia naar de desktop blijven connecten?

  Idem als boven, maar dan de wireless pci NIC in m'n servertje op zolder prikken. Daar zitten nu ook al 2 NIC's in (1 Chello en 1 voor m'n LAN). Idee om er een 3-de (wireless) in te prikken? En deze, middels DHCP, ip-adressen te laten uitgeven naar de wireless NIC?

  Is een wireless router een optie? Ik heb hier totaal geen ervaring mee, omdat ik al jaren m'n servertje aan heb staan. Werkt prima. Kan ik dan volstaan met alleen een wireless routertje te kopen? Of moet ik EN een router kopen EN een access point?

  Alle tips welkom. En alvast bedankt voor de reacties.
 • Een Access point fungeerd als hub, als je dus 2 pc's wilt verbinden heb je die niet nodig, dit vang je immers met een kabel op door die te crossen, als je meer pc's wilt verbinden heb je dus een AP nodig. Een Wireless router fungeert als AP.
 • Raymond,
  volgens mij volstaat een AccessPoint, die je op je switch prikt. Inderdaad werkt een AP als een hub waarmee je vervolgens ook secure kan verbinden. Wanneer je geen AP hebt, kan je misschien wel wireless met elkaar babbelen maar staat e.e.a. wel open voor de buitenwereld.
 • [quote:d167391eb6="lasiot"]Wanneer je geen AP hebt, kan je misschien wel wireless met elkaar babbelen maar staat e.e.a. wel open voor de buitenwereld.[/quote:d167391eb6]
  Dat heeft er niks mee te maken, als je 2 WiFi kaartjes met elkaar laat connecten kan je nog steeds WEP gebruiken, je kan echter maximaal 2 WiFi-kaartjes met elkaar connecten (Peer-to-Peer), wil je meer verbinden moet je een AP hebben.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.