Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

USB adsl modem delen ?

Anoniem
chris middelburg
4 antwoorden
 • Hallo allemaal,
  Ik heb hier thuis 2 pc's waarvan 1 met WinXP Home en de ander met Win98SE.
  De XP pc kan het internet op dmv een usb adsl modem die we hebben gekregen van Xx4all.
  Ik wil dus graag dat de Win 98 pc ook het internet op kan.
  Hoe doe ik dit het beste ?
  (ik heb al op internet gezocht maar ik kwam alleen maar internet deleb tegen voor een normale adsl modem)

  Bij voorbaat dank

  Ron
 • Heb je al een netwerk 98<>XP met een cross cable aangelegd? Werkt het? Doorloop dan de Wizard Netwerk instellen van XP; hierin zit een keuze optie voor internet delen bij. Je moet dan een diskette aanmaken en op de 98 pc installeren. Als je dit gedaan hebt dan moet je ook vanaf de 98 PC (via de XP PC) kunnen internetten. Heb je op de XP pc internet verbinding, dan zal rechtsonderin de taalbalk een icoontje staan (ADSL-verbinding o.i.d.) Klik hierop en kies dan Eigenschappen. Ga naar tabblad Geavanceerd en stel daar hoe je je internet verbinding wilt delen. Dit moet kunnen; zelf heb ik een op deze wijze gedeeld E-Tech USB modem van Zonnet.
  Succes.
  PS Op m'n XP PC heb ik een dual boot met W98. Het is mij echter niet gelukt om ook onder W98 het modem te delen; het USB ADSL modem dan wordt gewoon niet herkent en komt niet voor in winipcfg :( Wie weet raad?
 • [quote:fe2b4d3223="chris middelburg"]PS Op m'n XP PC heb ik een dual boot met W98. Het is mij echter niet gelukt om ook onder W98 het modem te delen; het USB ADSL modem dan wordt gewoon niet herkent en komt niet voor in winipcfg :( Wie weet raad?[/quote:fe2b4d3223]In Win98 moet je eerst de software van het modem installeren en dan pas het modem aansluiten. Die staat als het goed is op de CD. Maar de Internet Delen functie in Win98 is nogal brak, het is dan beter om een speciaal programma (Winroute of AnalogX Proxy) te gebruiken. In de C!T van een paar maanden terug heeft een handleiding hiervoor gestaan.
 • [quote:52ec20af70="chris middelburg"]
  PS Op m'n XP PC heb ik een dual boot met W98. Het is mij echter niet gelukt om ook onder W98 het modem te delen; het USB ADSL modem dan wordt gewoon niet herkent en komt niet voor in winipcfg :( Wie weet raad?[/quote:52ec20af70]
  Chris,
  is je USB ADSL verbinding onder win98 niet gewoon een ppp-verbinding?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.