Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Wireless probleem

Anoniem
None
15 antwoorden
 • Ik heb een wirelees verbinding met de computer van mijn kinderen aangelegd zodat zij op hun eigen kamer kunnen internetten.
  Alles werkten perfect na installatie.
  Maar de volgende dag deed hij het niet meer.
  Ik kan zien dat de wireless kaart signaal ontvangt maar versturen doet hij niet dus ze kunnen internet niet op. het probleem is zich gaan voordoen toen ik mijn computer uit had gedaan.
  Weet iemand misschien hoe ik dit probleem kam oplossen
 • Hoe is een en ander gekoppeld?

  Als de verbinding via jou computer gaat, moet die aan staan als de anderen naar internet willen.

  Start eerst jouw computer op.
  Start daarna de andere computers op.
  Mogelijk werkt het dan weer.
 • De router is via mijn computer verbonden met een kabel (het is een wireless access point router van linksys) de comp van de kinderen met een wireless kaart van sweex. Mijn computer gaat 'sochtends aan en 's avonds weer uit die van de kinderen gaat aan als ze hem nodig hebben.
 • ik heb hetzelfde probleem met sweex gehad nu heb ik een oem versie van windows geinstalleerd i.p.v. een upgrade daarna werkte alles weer perfect en het geeft ook problemen als op de ene comp xp staat en op de andere 9x op een of andere manie wil dat niet samen werken.
 • beide systemen draaien op win 2000. het heeft 1 dag gewerkt nu lukt het mij niet meer om het draaiende te krijgen.
 • Hoe heb je precies het wireless gedeelte in de BEFW11S4 (ik neem aan dat je die hebt) ingesteld? Met of zonder WEP? En doet de verbinding vanaf jouw pc het wel?
 • wat bedoel je met BEFW11S4 Mijn kennis van computers is niet zo groot. met wep gebruik ik hem
 • [quote:e607e9f3eb="j.v"]wat bedoel je met BEFW11S4 Mijn kennis van computers is niet zo groot. met wep gebruik ik hem[/quote:e607e9f3eb]Nou, de meest gebruikte wireless accesspoint router van Linksys is de BEFW11S4 omdat hij zo goedkoop is, en aangezien je ook zo'n goedkope Sweex kaart had trok ik de conclusie dat je dus ook die goedkope Linksys had genomen.

  Probeer het eens zonder WEP en welke instellingen heb je precies gemaakt op de router?
 • Ik heb inderdaad deze router sorry dat ik het niet begreep dat het om het type router ging. Is het niet zo dat als je WEP niet gebruikt dat men dan van buiten af gebruik kan maken van mijn internetverbinding. Ik heb de gebruiks aanwijzing gevolgd om de verbinding te maken. SSID aangemaakt IPadress automatisch vinden en dat heb ik ook op de wirelss kaart gedaan.
 • Zonder WEP is niet zo gevaarlijk als je SSID Broadcast op disabled zet en je de SSID lang maakt (onraadbaar). Verder is het beste de ip-adressen op beide pc's handmatig in te stellen en de DHCP uit te schakelen. Zet bij Advanced ook gelijk de onderste 7 opties op Disabled behalve Block Wan Request en MTU.
 • Zou je mij uit kunnen leggen hoe je de IPadressen handmatig in moet stellen.
 • [quote:7ff9b20075="j.v"]Zou je mij uit kunnen leggen hoe je de IPadressen handmatig in moet stellen.[/quote:7ff9b20075]Ik ben niet heel erg bekend met Windows 2000, maar je kan het waarschijnlijk vinden via Configuratiescherm en dan Netwerk (of Netwerkverbindingen en dan de eigenschappen van de verbinding). Daar staat TCP/IP tussen icm de naam van de netwerkkaart. Aldaar kan je handmatig het ip-adres, de gateway en de DNS. Doet het volgende:
  PC1: 192.168.1.2 als ip
  PC2: 192.168.1.3 als ip
  en bij beide pc's 192.168.1.1 als gateway en DNS.
 • Ik heb kabelinternet via multikabel en het is niet toegestaan om zelf een IPadres op te geven. Zie onderstaande tekst van multikabel

  Noot: Het IP adres "hard" invoeren is niet toegestaan.

  Als u een IP adres "hard" invoert kan het zijn dat een andere gebruiker het IP adres al gebruikt omdat deze al door de DHCP server uitgedeeld kan zijn.
  Wanneer dit het geval is onstaat er een IP conflict.
  Een IP conflict betekent dus dat 2 gebruikers hetzelfde IP adres gebruiken. Dit veroorzaakt problemen met de verbinding aangezien een IP adres maar door 1 gebruiker gebruikt kan worden.
 • [quote:cbc0e648ef="j.v"]Ik heb kabelinternet via multikabel en het is niet toegestaan om zelf een IPadres op te geven. Zie onderstaande tekst van multikabel

  Noot: Het IP adres "hard" invoeren is niet toegestaan.

  Als u een IP adres "hard" invoert kan het zijn dat een andere gebruiker het IP adres al gebruikt omdat deze al door de DHCP server uitgedeeld kan zijn.
  Wanneer dit het geval is onstaat er een IP conflict.
  Een IP conflict betekent dus dat 2 gebruikers hetzelfde IP adres gebruiken. Dit veroorzaakt problemen met de verbinding aangezien een IP adres maar door 1 gebruiker gebruikt kan worden.[/quote:cbc0e648ef]Dat gaat over het ip-adres dat de router zelf van Multikabel krijgt (en dat moet wel via DHCP). Ik heb het over de ip-adressen die de pc's op het netwerk hebben en over de DHCP server die onder het tabblad DHCP in de instellingen zit.
 • Dus voor de duidelijkheid Ik kan wel een ipadressen van de router naar de computers opgeven.
  Ik ga het proberen en ik hoop dat het lukt. Mnemonic bedankt voor het uitleggen :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.