Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerk Windows XP en 2000

Anoniem
HermanH
5 antwoorden
 • Het lukt me niet een netwerk in te stellen tussen 2 computers met op de een windows xp professional en op de andere windows 2000 professional. Ik heb ze beide dezelfde werkgroepnaam gegeven. Beide computers hebben een andere naam. Ik heb ze aangesloten via een router waar nog geen internet op aan gesloten is. In beide computers zit dezelfde netwerkkaart (10/100 mbit). Ik krijg te zien dat de verbinding goed is rechtsonder in de taakbalk (lan-verbinding 100.0 mbps). Als ik dan bij een van de computers naar mijn netwerklocaties ga en op het volledig netwerk klik, duurt het erg lang voordat ik de werkgroep te zien krijg (workgroup), als ik daar dan op dubbelklik duurt het of heel erg lang voordat je beide computers ziet (3 min), of hij loopt stomweg vast, terwijl beide systemen normaal zo stabiel als wat lopen. Kan het zijn dat de hardware niet goed, dat de kabels bv niet helemaal goed zijn? Of kan dat niet omdat hij weergeeft dat er een 100.0 mbps lan verbinding actief is? Wat zou ik anders moeten instellen? Ik heb er al eerder problemen mee gehad dat ik alles ingsteld had en dat wanneer ik op de andere pc dubbelklikte (van xp naar 2000) dat ik de melding kreeg in de trant van: you don't have persmission to acces this server. please contact your administrator to gain acces to this server. Terwijl ik als administrator was ingelogd.
  Ik heb alle vaste schijven gedeeld op zowel de 2000 als de xp pc, en op de 2000 pc ook de printer. Ik ben ten einde raad, wat moet ik allemaal controleren (misschien computers pingen, hoe moet dat?)?
 • Zowel Windows 2000 als Windows XP kunnen als DHCP server dienen. Ik zou er zelf voor gaan om de IP adressen eerst maar eens handmatig in te stellen. Daarvoor ga je naar de eigenschappen van de LAN-verbinding en kiest het protocol TCP/IP. Dan kies je voor eigenschappen (knop).
  - Stel het IP adres in op PC1 op 192.168.3.1 en op PC2 op 192.168.3.2
  - Zet bij Submask op beide PC's neer: 255.255.255.0
  Gateway en DNS heb je pas nodig op het moment dat je op internet gaat via je netwerk.
  Kies voor het laatste tab-blad. Zet daar de firewall uit.
  Sluit alle vensters door telkens op OK te drukken.

  Na enkele minuten moeten de computers elkaar zien in de verkenner.

  Lukt dit niet:
  Ga naar Uitvoeren
  Tik in: command
  Tik bij PC1 in [code:1:b2472a683b]ping 192.168.3.1[/code:1:b2472a683b]
  Je krijgt 4 keer antwoord als je NIC goed is.
  Tik bij PC1 in [code:1:b2472a683b]ping 192.168.3.2[/code:1:b2472a683b]
  Je krijgt 4 keer antwoord als de verbinding goed is.

  Bij PC2 kan je dit ook doen, maar dien je de IP-adressen om te draaien.

  Mogelijk heb je een verkeerde of defecte kabel. Bij een direkte verbinding tussen 2 computers heb je een cross-kabel nodig.
  Via een switch/hub een straight kabel.

  Succes
 • Dankje voor je antwoord, zal het is proberen binnekort, want ik heb de computers niet hier staan. Maar wat bedoel je met een DHCP server/client wat is het en wat wil je er mee zeggen?
 • Een DHCP server deelt IP adressen uit. Een DHCP client heeft geen vast IP adres, maar verkrijgt die van een DHCP server.
 • hij pingt ze wel, alleen krijg ik van de drie keer er 1 keer 4 goede antwoorden 1 keer een tijdelijke fout en de andere 3 wel goed, een de derde keer bv 2 tijdelijke fouten en de andere 2 goed. Dit is gemiddeld dan. Voor de rest doet het netwerk het wel, maar ontzettend langzaam. Iemand idee hoe dit kan. Er zitten in beide pc's 100.0 mbps netwerkkaarten, 2 dezelfde. Computers 1 is heel snel (2,6 ghz 512 mb enzo) die andere iets minder (400 mhz, 128 mb), op pc 1 staat xp op die andere 2000, maar die draait best goed. Misschien is een van de kabels niet goed? Ik heb gekeken maar het is een straight kabel volgens de kleurcode van de kabel. Of kan de router verkeerd ingesteld staan? verder geen hardware fouten in windows te herkennen geen uitroeptekens bij device manager. Ik heb echt geen idee waar te zoeken. Het duurt wel een aantal minuten voordat hij de andere pc ziet, als je daar op dubbelklikt om in te loggen duurt het weer anderhalve minuut ofzo.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.