Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Instellingen Sweex 4port router/switch

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Ik heb hier een router/switch van Sweex (4 ports).
  Is er iemand die mij kan helpen met het instellen van die router ? Hij werkt nu wel, alleen ik zou graag de firewall zo goed mogelijk willen instellen, voor een zo goed mogelijke beveiliging.
 • De firewalls in die routers zijn niet echt optimaal. Je kan gewoon zoveel mogelijk opties aanzetten…

  Beter is nog om los op elke client een gewone firewall te instaleren. Weet je zeker wat er allemaal gebeurt en je kan nog in de gaten houden welk programma connectie wil maken met internet. Een goede firewall is Zonealarm:
  http://download.zonelabs.com/bin/free/1001_zl/zaSetup_37_211.exe
 • De softwarematige firewall heb ik al op de computer staan.
  Ik heb dus al wat geprobeerd, en toen ik de firewall van de router had aangezet, (en verder niets ingesteld) kon ik gewoon surfen op het inet, maar als ik wat langer op 1 en dezelfde website aan het surfen was hield die site er ineens mee op. Verder kon ik nog wel alle andere sites bezoeken, behalve die site. Ik heb toen de firewall weer uitgezet, en toen werkte die site wel weer direct. Dus vandaar wilde ik eigenlijk weten of er iemand is die mijn kan helpen de routerfirewall goed in te stellen.
 • MisterX, volgens mij heb jij enkele restricties in jouw routerfirewall om bepaalde websites gedurende een bepaalde tijd door te laten, dit is instelbaar, alleen weet ik niet precies hoe, heb ik op een online gebruiksaanwijzing gelezen, de papieren aanwijzing is bij mij wat dit betreft zeer summier, op www.sweex.com zul je zeker een uitgebreide gebruiksaanwijzing in het pdf formaat vinden omtrent dat soort instellingen (welliswaar in het Engels). 8) 8)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.