Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Internet en bestanden delen met switch onveilig?

Anoniem
atw
2 antwoorden
 • Ik heb een Athlon/XP computer en een PI/w98 computer die met een switch met elkaar verbonden zijn. De switch staat direct op het kabelmodem aangesloten.

  Toen ik de netwerk-tovenaar draaide, meldde Windows XP mij dat wanneer ik "bestanden delen" toepas, dit onveilig zou zijn. Nu kan ik mij er wel iets vaags bij voorstellen, aangezien in principe de gedeelde bestanden door een via het internet bereikbare IP bereikbaar zijn.

  Toch [b:c3cb43ee6e]wil ik graag weten hoe er dan toegang verkregen kan worden tot mijn gedeelde bestanden door andere computers buiten mijn netwerk.[/b:c3cb43ee6e]
  Ik heb overigens op beide computers een firewall draaien, waarbij ik het IP-adres van de andere computer met vrije toegang heb ingesteld.
 • [quote:88dfc057dc="atw"]
  Toch [b:88dfc057dc]wil ik graag weten hoe er dan toegang verkregen kan worden tot mijn gedeelde bestanden door andere computers buiten mijn netwerk.[/b:88dfc057dc]
  Ik heb overigens op beide computers een firewall draaien, waarbij ik het IP-adres van de andere computer met vrije toegang heb ingesteld.[/quote:88dfc057dc]
  Natuurlijk is het niet zo dat dat zomaar eentweedrie gebeurt en dat dat in 1 zin is uit te leggen. Maar je moet er vanuit gaan dat alles mogelijk is (ondaks het feit dat je thuispc misschien helemaal geen interessante gegevens bevat).
  Om je een indruk te geven zou je het boek Hacking Exposed eens moeten doorworstelen, dan krijg je meteen een indruk hoe makkelijk het is (was) om op bepaalde systemen op te komen. Dit is natuurlijk geen handboek voor hackers, maar eerder een handboek voor systeembeheerders, netwerkbeheerders, securityofficers etc.
  zie ook www.hackingexposed.com

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.