Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Firewall in router

Anoniem
Brbnts rkl
5 antwoorden
 • Ik heb een E-Tech Wireless ADSL Modem met ingebouwde router. Op de verpakking staat dat het modem een ingebouwde firewall heeft. In de handleiding staat hier echter niets over in.
  Nu is mijn vraag of je nog iets speciaals moet doen om de firewall te activeren of dat deze automatisch geactiveerd wordt bij het configureren.

  Daarnaast zou ik willen weten of een firewall alleen voldoende is om de verschillende computers die zijn aangesloten op de router te beschermen tegen de buitenwereld.
 • Firewalls in routers bieden in de regel goede bescherming tegen de buitenwereld - maar andersom helaas niet. Als je een worm in huis hebt, dan heb je een software firewall als ZoneAlarm nodig om dat ding binnen te houden.
  Je kunt de firewall in je router aardig testen via http://grc.com. Klik op 'Shields up'; de rest wijst zich vanzelf.
 • Een worm valt toch onder de categorie virussen, oftewel is de taak van je virusscanner om mee af te rekenen?
 • Jazeker, maar soms heb je de worm eerder te pakken dan de update van je virustabel…
 • Ik heb ook zo'n wireless netwerk met router, maar wat ik niet begrijp, is dat als die router alles tegenhoudt, waarom we dan zo ingewikkeld doen met elke keer updaten van Zonealarm en Norton firewalls en virusscanners. Kun je beter de technologie van die firewall in alle computers inbouwen. Probleem opgelost dan toch? Hoe heeft zo'n firewall dan eigenlijk weet van al die nieuwe virussen?

  Joop

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.