Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Draadloos netwerk beveiligen.

Anoniem
Voyager_pm
2 antwoorden
 • Ik maak gebruik een draadloze P2P verbinding. Zodat ik overal in huis met mijn laptop kan gaan zitten werken. Ik ben alleen bang dat er mensen in de buurt zomaar op mijn vaste netwerk kunnen kijken.

  Ik maak gebruik van een active directory en ook is de WEP-beveiliging geactiveerd. Alle netwerkbronnen zijn beveiligd met wachtwoorden. Is dit een goede beveiliging om te voorkomen dat onbekende mijn netwerkbronnen in kunnen komen?

  Nu ben ik ook al meerdere keren de term MAC-filtering tegen gekomen. Mijn vraag is zit dit alleen in AP's of is er ook software verkrijgbaar die dit kan?

  Alvast bedankt,

  Patrick Mesman
 • WEP is goed genoeg. Om de betreffende sleutel te herleiden is enkele GB aan continue dataverkeer nodig.

  MAC-filtering wordt (voor zo ver ik weet) alleen op die accespoints toegepast die dit ondersteunen.

  Als je AD direectory toepas en ook DHCP, kan je natuurlijk ook je range dicht kunnen zetten met een "reservation" voor elk station die aanmeld.
  Dan ook de DHCP alleen laten registreren met bekende stations, rechten overal verwijderen, zodat "everyone" nergens rechten heeft en dat alleen "known users" rechten klrijgen op je shares.

  Dan neem je een andere PC en ga je eens rondkijken op je eigen netwerk hoe dicht/open de boel staat.

  Om dit voor elkaar te krijgen zal je natuurlijk wel op elk station met shares NTFS moeten hebben, want die kan je fatsoenlijk dichttimmeren.

  Dus… WEP alleen voldoet in nagenoeg alle omstandigheden en wel zo makkelijk :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.