Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Router instellingen om ftp server beschikbaar te maken

Anoniem
Wilhelm Dipt
4 antwoorden
 • Hallo!

  Ik zou graag een ftp server via mijn adsl verbinding beschikbaar willen hebben zodat ik op locatie met een laptop en internet verbinding documenten vanaf de thuiscomputer kan ophalen.

  Ik heb een ftp server geinstalleerd op een machine met ip adres 192.168.123.152.

  Ik gebruik ADSL basis van HCCNet en heb het Thomson SpeedTouch 510 ADSL modem (met ingebouwde router, maar met 1 aansluiting voor lan). De netwerk aansluiting op het modem is aangesloten op de WAN poort van een Sitecom wl018 router/wireless access point.

  E.e.a. zit als volgt in elkaar:

  Internet –> SpeedTouch –> SiteCom WL-018 –> Bekabelde PC (FTP server) en draaloze laptop.

  Ik zit nu met de handen in het haar wat betreft de instellingen voor port forwarding op de SpeedTouch en het Sitecom apparaat. Misschien kan iemand mij helpen.

  Nog wat extra achtergrond info:

  De SpeedTouch heeft als WAN IP een vast Ip adres dat ik heb toegewezen gekregen bij mijn ADSL verbinding van HHCNet. Het LAN ip adres is 10.0.0.138

  de lan uitgang van de SpeedTouch is zoals gezegd aangesloten op de WAN ingang van de sitecom router.

  De sitecom router heeft als WAN ip 10.0.0.150 en als lan ip 192.168.123.254

  De ftp machine heeft als ip adres 192.168.123.152 en is aangesloten op de sitecom router.

  Nu heb ik op de speedtouch onder het menu "advanced" en dan "NAT" een regel aangemaakt waarop het "outside address" alle verkeer op poort 21 doorstuurt naar 10.0.0.150:21 (de WAN poort van de sitecom router). Op de sitecom router heb ik "port forwarding" gebruikt om alles op poort 20 en 21 door te sturen naar 192.168.123.152, de ftp machine. Dit werkt niet, want ik krijg geen verbinding van buitenaf. Verder heb ik ook geprobeerd de speedtouch direct naar het ip van de ftp machine te laten wijzen, maar dat gaat ook niet goed.

  Ik weet niet wat ik verkeerd doe, misschien moet ik het zelfs wel heel ergens anders zoeken, maar ik zou niet weten waar. Kan iemand mij misschien helpen met het instellen van de apparatuur?

  Groeten,
  Arno Jansen
 • Hier een voorbeeldje van mijn configuratie met BulletProof FTP server :

  [img:560881a69f]http://www.defender.easynet.be/Brol/FTP.jpg[/img:560881a69f]


  Zoals je ziet moet je passive mode aanzetten en daar je ip adres invullen dat je gekregen hebt van je provider of een naamserver als je die hebt. Is zeer handig als je Ip-adres dynamisch is) Zie b.v.b deze site :

  http://www.dyndns.org

  Ook moet je een bereik instellen in passive port range . Ik heb hier gekozen voor 15-35 om mijn server te laten draaien op poort 21.

  In je router moet je een virtuele server draaien en dat ziet er bij mij zo uit :

  [img:560881a69f]http://www.defender.easynet.be/Brol/FTP_1.jpg[/img:560881a69f]

  Let erop dat je deze poort koppelt aan het juiste ipadres dat de server moet draaien : In mijn geval is dit de pc met ip-adres 192.168.1.2

  Om je server te testen ga je naar deze site :

  http://www.bpftpserver.com/?page=ftptest&lang=en

  Succes
 • Defender,

  Bedankt voor je antwoord! Geweldige tip! Het was even zoeken, maar inderdaad gaat het nu helemaal goed! Goede tip om die testurl mee te sturen, want van daar werkt het, zie ik ook in de logfiles, maar als ik vanaf diezelfde machine ftp naar het internet ip nummer, werk het niet goed…. maar van machines die echt van buitenaf komen, gaat het prima!

  Dankjewel dus!
 • Hmmm, toch nog 1 vraagje. E.e.a. werkt nu goed zolang ik maar geen zonealarm draai. Zodra dat aan gezet wordt, kan er communicatie meer worden opgebouwd. Hoe kan ik dit in zonealarms instellen… ik kan verschillende instellingen vinden, maar niet iets waar ik aan kan geven dat verkeer (in en uitgaand) van bepaalde poorten moet worden toegestaan….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.