Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

nieuw oud netwerk aanleggen

Anoniem
computer_nerdo
9 antwoorden
 • ik heb gister mijn pc van het bestaande netwerk afgehaald en aangesloten op de oude pc maar nu krijg ik bij het opstarten een melding van een missend bestandje die ik zou moeten installeren :-?
  En ik kan het internet niet meer op want dan geeft de pc een netwerk probleem aan.

  Het is me overigens gisteren ook niet gelukt om connectie te krijgen met de oude pc, ik had wel een goede crosscable maar ik kreeg geen signaal en als ik een spel over ipx wou spelen gaf diablo aan dat de pc geen netwerk connectie had.

  Wat moet ik instellen met
  ASUS A7V8X-x vanaf o.b. LAN onder windows 98
 • hallo,

  Ik had een hele poos 2 pc's in een netwerk draaien met een sweex router d'r tussen, nu is 1 van de pc's vervangen en de oude naar mijn broertje gegaan. Nu wil ik graag met hem over het netwerk spellen kunnen spelen alleen is mijn vraag nu:
  wat voor kabel heb ik nodig?
  in de ene pc zit een 3com kaartje en in de ander een onboard lan

  en of ik nu een netwerk met die oude pc kan leggen (zonder nieuwe pc d'r bij) zonder dat het netwerk met de nieuwe pc beschadigd?
  ik wil dus gewoon als ik spelletjes speel de kabel naar de router er uit kunnen halen en dan die vanaf de oude pc d'r in stoppen.

  Hoe is dit te realiseren?
 • Wat is je probleem nou?

  Je hebt een router staan zeg, daar kun je toch wel 3 verbindingen in douwen of niet dan?
 • als ik die oude pc wil aansluiten op de router heb ik langere kabels nodig, vandaar dat ik de pc's gelijk op elkaar wil aansluiten.

  en wat voor dingen moet ik eigenlijk bij netwerk instellingen instellen?
 • Neem een crosslink kabel van comp A naar comp B en spelen maar.
 • ik hoef niet een of ander maf spulleke in te stellen?
  en hoe herken ik een crosscable? of kan het gewoon elk kabeltje zijn die in de netwerk poort past?
 • [quote:a40610b932="computer_nerdo"]ik hoef niet een of ander maf spulleke in te stellen?
  en hoe herken ik een crosscable? of kan het gewoon elk kabeltje zijn die in de netwerk poort past?[/quote:a40610b932] Een verbinding tussen 2 computers moet altijd een cross zijn. Herkenbaar aan verschillende draadvolgorde in de stekers. Gewoon naast elkaar leggen, heeft overigens alleen zin als de draadjes te zien zijn.
  Een verbinding tussen een computer en een hub of switch is i.h.a. een gewone netwerkkabel. Er schijnt apparatuur te zijn die alles slikken. In principe kan de verbinding met dezelfde instellingen wel werken, echter het is geen garantie. BIj het gebruik van een router/switch zou ikzelf de DHCP functie van de router/switch gebruiken. Dat betekent dat IP adressen en zo worden toegekend aan de computer. In een PC-PC verbinding zal een handmatige instelling de voorkeur verdienen.
  Als er geen echte reden is om het niet te doen, dan zou ik de computers gewoon op het netwerk aansluiten. Dat lijkt me het makkelijkste, zelfs als een extra hub nodig zou zijn als het aantal aansluitingen van 4 niet voldoet. Een kabel van de ene naar de andere kamer moet je ook leggen. Ik weet niet wat handiger is, die ene kabel leggen of die oude computer verbinden met de router/switch. Er bestaan verder nog tich andere oplossingen maar zonder meer informatie is dat wat lastig om over door te bomen. Welke Windows versies gebruik je? Welke protocollen heb je nodig?
 • windows 98 = geinstalleerd
 • [quote:cd65fc3db7="computer_nerdo"]aangesloten op de oude pc maar nu krijg ik bij het opstarten een melding van een missend bestandje die ik zou moeten installeren :-? [/quote:cd65fc3db7] Hmm, hoe heet dat bestandje? Geen problemen gehad met het wijzigen van de eigenschappen van de Netwerkomgeving? Heb je een keer op annuleren gedrukt toen er om de installatie schijf werd gevraagd? Is de boel vastgelopen? Op zich ontbreken er in zo'n situatie dan meestal 3 of 4 bestanden. De naam van die bestanden geeft het antwoord. Toevoegen is een oplossing (kan middels SFC of EXTRACT en wat handigheid) of de protocollen verwijderen en opnieuw toevoegen.
  [quote:cd65fc3db7="computer_nerdo"]Het is me overigens gisteren ook niet gelukt om connectie te krijgen met de oude pc, ik had wel een goede crosscable maar ik kreeg geen signaal en als ik een spel over ipx wou spelen gaf diablo aan dat de pc geen netwerk connectie had. [/quote:cd65fc3db7] IPX protocollen op beide computers toegevoegd? Probleem kan met het voorgaande te maken hebben.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.