Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

netwerk werkt niet goed....

Anoniem
Hans.Vosman
2 antwoorden
  • Beste mensen,

    Net een thuisnetwerk aangelegd; configuratie:
    1 PC met XP-pro en een internetverbinding via USB-modem (hccnet) + Realtek ethernetkaart
    1 pc met 98se-nl + PCI-ethernetkaartje
    1 switch (lekker goedkoop….?!)
    UPT-kabels

    Vokgens mij is de hardware allemaal in orde: alle betreffende lampjes op de switch branden, als beide pc's aanstaan. Op de XP heb ik de wizard Netwerk instellen gedraaid, hij vond alles, maakte een brug (wat dat nou weer is weet ik niet), maar sloot de wizard keurig af, na installatiediskette netwerk te hebben gemaakt. Die heb ik gedraaid op de 98-pc, en ook daar kreeg ik geen foutmeldingen of zo.

    Nu kan ik op de XP-pc het netwerk vinden, de andere -pc vinden, gedeelde mappen maken, de printer delen, etc.. Maar op de 98-pc zietie het netwerk dus niet! Heel vreemd. Wanneer ik op de icoon "Netwerk" klik, gaatie zoeken naar de andere pc's in het netwerk, maar vinden, ho maar. Ook internetten gaat alleen vanaf de XP-pc, en het was juist de bedoeling om dat internet te kunnen delen.

    Kan iemand me helpen? Ik heb alle fora op internet zo'n beetje al gehad, maar nergens kan ik vinden wat er loos zou kunnen zijn.

    Op de XP-pc heb ik het zo ingesteld:
    TCP/IP: 10.0.0.201

    Gateway: 10.0.0.138

    DNS: Host: thuis
    WERKGROEP: MSHOME


    Op de 98-pc staat alles zo:

    TCP/IP: 10.0.0.200
    subnetmasker: 255.255.255.0

    Gateway: 10.0.0.138

    host: jonatan
    Domein: MSHOME
    server1:194.109.6.66
    server2 194.109.9.99

    Min of meer volgens het boekje "Leer jezelf snel een thuisnetwerk maken", van John Vanderaart.

    Alleen werkt het dus niet.

    Ik heb ook Sygate Home Network op de XP-pc geinatslleerd, maar ook dat helpt niet…

    WIE HELPT ME AAN TIPS DIE EEN WERKEND NETWERK OPLEVEREN?

    Alvast bedankt

    Marco Glas
  • [quote:b6c48a021b="m.c.glas"]Vokgens mij is de hardware allemaal in orde: alle betreffende lampjes op de switch branden, als beide pc's aanstaan. Op de XP heb ik de wizard Netwerk instellen gedraaid, hij vond alles, maakte een brug (wat dat nou weer is weet ik niet), maar sloot de wizard keurig af, na installatiediskette netwerk te hebben gemaakt. Die heb ik gedraaid op de 98-pc, en ook daar kreeg ik geen foutmeldingen of zo.
    [/quote:b6c48a021b] De brug is meestal voor het IEEE 1394 netwerk. Op zich niet fout, maar maakt de boel iets complexer en verwarrender. Op zich negeren omdat je een gewoon netwerk hebt met UTP kabels.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.