Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Games over netwerk

Anoniem
thomas666
2 antwoorden
  • Hallo beste mensen,

    ik heb een vraag over een netwerk in ons jongerencentrum. We hebben een internet cafe met 1 server en 8 van die kleine computers zonder HD of cd-rom. Is het mogelijk om een game te spelen over het netwerk dat zeg maar alle pc's het spel van de server af halen? Weet ieman hier een oplossing voor? We zij van plan een simpel spel erop te zetten zoals Red Alert 1. Alvast bedankt THOMAS
  • Wat voor server heb je? Ik neem aan dat het een terminal server is en dat je daar met thin clients (kastjes zonder schijf, cd-rom en dergelijke) een terminal sessie mee opbouwt. Het zou theoretisch wel kunnen, maar dan heb je een zeer krachtige server voor nodig met heel veel geheugen erin. Iedere gebruiker werkt namelijk op de server zelf en gebruikt ieder voor zich een stukje van het geheugen.

    Verder heb je over een terminal sessie niet de mogelijkheid om je resolutie en kleurdiepte optimaal in te stellen waardoor veel spellen niet zullen werken.

    Tevens heb je altijd te maken met vertraging in de beeldopbouw, omdat deze informatie over het netwerk doorgegeven moet worden. Kortom, als je met een terminal server werkt, zal ik niet beginnen aan gamen als ik jou was.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.