Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

routing remote acces/domein

Anoniem
gadjodilo
11 antwoorden
 • hallo,
  ik heb de volgende netwerk opstelling: (tussen alle verbindingen is gebruik gemaakt van straight cables!)

  ——————-internet——————————————————-

  —————-cablemodem———————————————–

  ——————–router——————————————————–


  laptop-eva ——————-server-2003————————————–


  ———————————switch————————————–

  —————————-comp-A en comp-B ——————————

  Deze opstelling heb ik zo gemaakt omdat ik een testnetwerkje wilde opzetten, zonder dat mn huisgenote met dr laptop er last van zou hebben. Inernet heb ik nu via routing and remote acces (ingesteld op de server, en DHCP staat ingeschakeld op de router en op de server) zodat ik via comp-a en -b ook op het internet kan surfen. Nu is echter het probleem dat de verbinding heel sloom is, vooral wat surfen betreft! laatst had ik wel wat ged/l via comp-A en dat ging wel snel terwijl het bezoeken van pagina's erg langzaam bleef! Hoe kan dit? Tevens wilde ik een testnetwerkje opzetten via een domein i.p.v werkgroepen. Ik heb van de server nu een domein gemaakt: contoso.com en usersaccounts toegevoegd en de computers (A en B, namen) ook toegevoegd. Het lukt me echter niet om comp-A of -B aan te melden bij het domein (geeft ie op de client een of andere vermelding met dns, soms!). Via werkgroepen was de verbinding ook heel sloom, hij ziet de servercomp dan wel (soms) bijvoorbeeld vanuit comp-A maar krijgt geen toegang o.i.d en t gaat allemaal heel langzaam! Wat kan hiervan het probleem zijn?

  (Heel soms heb ik met de servercomp ook geen verbinding met het internet, als ik dan repair aanklik bij de netwerkconfiguratie opties, geeft ie zoiets aan als can't flush the arp cache! ipconfig/release of renew helpt dan ook niet! Als ik de computer dan opnieuw opstart heb ik vaak wel weer connectie met het internet via de server, zou dit misschien ook iets met het bovenste te maken kunnen hebben?)

  Een heel verhaal dus, maar ik hoop dat iemand een idee heeft

  Groeten!
 • Inderdaad een heel verhaal, maar hier is een heel kort antwoord op te geven: check je DNS-installingen op comp-A en B. Deze moeten verwijzen naar je domain controller (de server dus). Als je een 2000, of 2003 domain controller hebt draaien, draait daar ook DNS op. In deze DNS staan ook zgn. SRV-records. Aan de hand van deze records kan een client zien waar bepaalde services draaien die onder andere benodigd zijn om een werkstation op het domein aan te melden.
 • Heel erg bedankt! Ik zal het eens proberen. Toch handig zo'n forum.
  groeten
 • Hallo

  Ik zie ze inderdaad nergens staan die srv-records in dnsmgmt. De volgende stap is to configure a dns server neem ik aan dan?
  groeten
 • Die SRV-records zie je standaard ook niet, maar als je in het menu View kiest voor Advanced, staan ze er wel tussen.

  Als het goed is heeft de Active Directory wizard alles ingesteld toen je dcpromo draaide…
 • Hallo,
  ik ben op zoek gegaan naar die SRV-records en heb bij view voor advanced gekozen. Ik heb o.a gekeken Forward Lookup Zones, dan… Contoso.com, er staat nergens een file SRV tussen. Dit klopt niet toch?
  Waarschijnlijk is DNS dus niet goed geinstalleeerd???
  groeten
 • Dus je hebt niet iets zoals dit:
  [img:1540c80482]http://www.leocarla.net/ct-forum.jpg[/img:1540c80482]

  Dan denk ik inderdaad dat er iets mis is gegaan. Je moet ervoor zorgen dat je DNS-zone Active Directory integrated is en dynamic updates accepteert. Klik hiervoor met rechts op de betreffende DNS-zone en kies Properties. Hier kun je je zone op de juiste manier instellen. Als je dit gedaan hebt moet je even een kwartiertje wachten, want dan heeft de server de tijd om zijn SRV-records automatisch te updaten in DNS.
 • Bedankt (maar weer :wink: ). Ik heb dat nu gedaan nu staan die srv-records er wel!

  groeten
 • Hallo
  De instellingen op comp A en B zijn nu goed en die srv records geeft ie ook aan op de server computer. (Bij mij staan onder forward lookup zones 2 mappen: _msdcs.contoso.com en contoso.com (bij die van contoso.com is de onderliggende map _msdcs grijs gekleurd en bevat een bestandje (same as parent folder) type NS).

  Ik heb de dhcp functie op mijn router uitgezet en Eva en Mijn Win server 2003 comp een statisch ip adres gegeven. (ip router: 192.168.2.1 ip win server 2003 comp: 192.168.2.19 En lan verbinding 2 (xtra netwerkkaartje met kabeltje naar switch) met n ip: 192.168.0.1 !

  Op de pc's achter de switch heb ik comp-A ip: 192.168.0.5 , dns server: 192.168.0.1 (en ook default gateway). Ik kan internetten met comp-A, alleen is ie extreem traag. als ik naar 192.168.0.1 ping(server lan2) heeft ie altijd verlies van aantal paketten (wel 50%). Waar kan dit nu aan liggen??

  En moet ik op de server waar internet binnenkomt op 192.168.2.19 en "doorgestuurd" wordt naar 192.168.0.1 (die netwerkkaart is verbonden met switch) misschien de instellingen veranderen?
  heb nu voor ook voor 192.168.0.1 default gateway ingesteld op 192.168.2.19 dns server: 192.168.0.1 en 192.168.2.1 klopt dit?

  Het lukt me ook nog steeds niet om comp-A en -B aan te melden bij het domein…. (misschien door de trage verbinding/data-verlies??????????????)

  begin n beetje radeloos te worden……..

  groeten
 • overal zitten trouwens straight utp kabels tussen….. dus ook van server comp naar switch en van switch naar pc… (dit is dacht ik ook wel goed, toch?)
 • Welk subnetmask gebruik je overal? Als dit 255.255.255.0 is, moet je ervoor zorgen dat ook het derde getal van je IP-adres overal gelijk is, anders vallen deze machines buiten elkanders subnet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.