Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Communicatie

None
1 antwoord
 • Ik heb op mijn desktop een Athlon 650 en op mijn laptop een Compaq Armada 1540C de geüpdate versie van Windows 98SE geïnstalleerd en op beide een netwerkkaart volgens het NETBUEI-protocol.
  Op mijn desktop zit de LAN-kabel altijd in de vaste netwerkkaart, terwijl de insteeknetwerkkaart met kabel van mijn laptop niet bevestigd is.
  Ik vind de procedure waarmee communicatie tussen deze twee computers tot stand komt hinderlijk omslachtig.
  Nadat beide computers opgestart zijn en ik de netwerkkaart in mijn laptop steek, schakelt deze de laptop altijd uit en start de opstartprocedure opnieuw. Ik moet dan de insteekkaart verwijderen en als dan de laptop voor de tweede keer opgestart is, accepteert de laptop de netwerkkaart wel.
  Bij elke poging om de netwerkkaart eerder te bevestigen, start de laptop op in de veilige modus.
  Zelfs al heeft de laptop de netwerkkaart geaccepteerd, moet ik vaak nog rechtsklikken op het icoon "Netwerkomgeving", naar eigenschappen gaan, tabblad identificatie activeren en op OK klikken om nog een keer de stuurprogramma's te installeren waarna beide computers met elkaar communiceren.
  Wie helpt mij van deze curieuze exercitie af?
  Hartelijk dank, Nico Hoogzaad.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.