Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

HP710c op netwerk

Anoniem
None
3 antwoorden
 • IK wil mijn (parallele poort) HP710C op een router met printserver installeren. Volgens HP is dit type non-networkable omdat het een "domme printer" is die afhankelijk is van de CPU van de computer waar hij mee verbonden is. Kom ik in een winkel zeggen ze daar dat het onzin is en dat het geen probleem moet zijn om de printer aan te sluiten. Voor dat ik de verkeerde spullen koop zou ik willen weten of iemand hier ervaring mee heeft.

  b.v.d
 • Deze printer is dus een zogenaamde windows printer. Dit betekend dat windows de printertaak eerst omrekend in de juiste printer comaando's. Normaliter zit er in de printers een eigen processor die dit kan doen. Maar dit soort printers zijn goedkoper te maken.

  Het is onzin wat hp zegt dat dat van de processor afhankelijk is! Het is dus van het besturingssysteem afhankelijk.

  Als de bijgeleverde drivers de printer in het netwerk kan aansturen moet het volgens mij niet zo'n probleem opleveren.

  Maar zoals je al zei: Volgens de winkel is het geen probleem.
  Het lijkt mij verstandig daar te vragen en te kopen met het recht de spullen retour te mogen doen als het toch echt niet werkt. Daarom zijn zaken die goed adviseren en soms de producten iets prijziger verkopen uiteindelijk vaak toch de goedkopere :)

  Gymaroe
 • [quote:089085f518="wmolen"]Kom ik in een winkel zeggen ze daar dat het onzin is en dat het geen probleem moet zijn om de printer aan te sluiten. Voor dat ik de verkeerde spullen koop zou ik willen weten of iemand hier ervaring mee heeft.[/quote:089085f518] Zelf ben ik ook in het bezit van een HP710C. Deze is overigens al bijna 4 jaar oud … Dus als je wat wilt kopen, dan zou ik zelf wat nieuwers aanschaffen. Overigens is wat de winkel zegt niet geheel juist. De printer kan alleen als netwerkprinter worden gebruikt als het "DOS pad" gebruikt wordt. Wat meer details daarover staat op mijn homepage (onder Weetjes).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.