Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Wel gewoon verbinding ADSL, maar niet met router.. rara??

Anoniem
None
34 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een Sitecom xDSL/Cable Router 45 en deze werkt niet correct en ik hoop dat iemand mij uit de brand kan helpen.
  Ik heb ADSL dat ik draai op een Windows XP machine.
  Om een klein netwerkje op te bouwen heb ik een Routertje met een 4poorts switch. Als ik de pc en de laptop hierop aansluit dan is het eigenlijk plug en play en heb ik een netwerk. Alleen kan ik nu niet meer het internet op, terwijl ik de modem van ADSL op de pc aansluit (rechtstreeks) dan kan ik gewoon internetten, ik begrijp niet waarom een netwerkje wel plug en play en als ik de ADSL modem op de WAN aansluiting doe dat de router het dan niet instelt. Ik zie overigens aan de voorkant wel de indicatie bij WAN dat ik een verbinding heb.


  (nog een klein vraagje- in de laptop zit een een draadloos netwerk verbinding (schijnt in het beeldscherm te zitten), is het aan te raden om ook een draadloos router te nemen, is dat hetzelfde standaard?)
  Wie o wie kan mij helpen?

  Met vriendelijke groet,

  L. Bergman
 • Je modem is waarschijnlijk zo ingesteld dat er een bepaald IP adres (al dan niet toegewezen via het modem) aan dient te hangen. Je dient je modem dus anders te configureren, zodat deze direkt op de switch aangesloten kan worden.

  De keus voor draadloos netwerk is geheel aan jou. De voordelen moeten naar jouw gevoel opwegen tegen de kosten.
 • Oke, maar hoe kan ik de instellingen van de modem veranderen?
  Het is een ethernet modem, maar hoe je de instellingen daarvan verandert weet ik niet. Ik heb bij sitecom gekeken of er drivers zijn voor mijn router, die zijn er wel maar ik krijg ze niet geopend.
  Het zou mooi zijn als ik miijn internet verbinding kon delen.
  Suggesties.

  Groet Laurens
 • Sitecom heeft ook een handleiding. Die kan je downloaden.
 • Welke adsl provider heb je?

  Het kan nog wel eens voorkomen dat de verbinding MAC adres gekoppelt is. Clone (indien mogelijk) het MAC adres van je oude netwerkkaart (In de router)

  Andere mogelijkheid;
  Kijk wat voor ip je op de oude manier had..
  is dit een lan ip?
  Zo ja.. kijk dan eens of de dhcp in de modem aan staat…

  Is dit een internet ip?
  Geef de router dan dit internet ip en je werkstations een LAN ip

  Groetjes,

  Kees de Wit
 • Hallo,

  Ik heb ADSL-standard van Planet Internet met een vast IP-adres + een vaste hostname. Ik heb de installatie-cd van de router er nog een keer geinstalleerd maar hier staat niet iets van een programmaatje op, alleen een handleiding, dus ik kan niet in de instelling van de router komen. De instelling van de modem veranderen, doe ik dat door dat ip adres aan te roepen?

  Groet Laurens
 • Normaal kan je of via je browser of via telnet in je router komen.

  Ik zou eerst eens gaan voor de browser.

  Tik inderdaad het ip-adres van de router in de adres-balk van je browser.

  Voor telnet:
  open een command-prompt en tik [code:1:d7095721fa]telnet <ip-adres>[/code:1:d7095721fa]
  Vul voor <ip-adres> het ip-adres van je router in.

  Succes.
 • Zover ik weet is één instelling van de modem bruikbaar. Echter je wilt iets meer. Je wilt dat de modem goed werkt met de laptop, de router en een losse computer. Als je een gewoon netwerk hebt moet je dit met de router kunenn realiseren. Zover ik weet, moet je voor een ADSL verbinding een soort van inbelverbinding maken. Dit moet je dus op de PC doen, maar ook op de laptop ingeval van een rechtstreekse verbinding. De router (je hebt type 4S en niet 45, denk ik zo), moet ongeveer dezelfde informatie weten als die je instelt met die "speciale virtuele inbelverbinding". Als de computer of de router die informatie niet kent, dan is het einde verhaal. Via de router moet je er nog aandenken dat de computer en laptop nog correct ingesteld moeten worden. Vrij makkelijk te doen als de router/switch de DHCP server is. Stel de laptop en computer in op automatisch. Handmatige gemaakte IP instellingen lijken soms een oplossing, vaak levert dat meer instelproblemen op. Bedenk wel wie in het rijtje de gateway en wie de computer. Bedenk ook dat de router of de computer en/of laptop moet weten waar de DNS server is. Dit hoeft op de router slechts eenmaal te worden ingesteld. Je kan dit ook allemaal zelf doen. Ga er in dat geval even rustig voor zitten om na te gaan welk apparaat wat moet weten en hoe dat dan ingesteld zou moeten worden. Handleidingen gaan meestal uit van de eenvoudigste configuratie en ja, wie heeft dat. Het blijft puzzelen, maar het moet toch wel gaan lukken omdat tenminste 1 computer werkt. Dat betekent dat daarvoor ooit de instellingen zijn gemaakt, en ja, hoe is dat gedaan?
 • Hallo,

  Ik heb de browser van de router gestart en een aantal zaken moest ik aanklikken. Daarna deed ie een selftest, maar deze is gefailed. Hoe ik ook dingen instelde, hij failde. Ik heb nog een aantal vragen.
  Moet ik PPPoE of PPTP aankruisen?
  Dynamic of static IP?
  DNS? DNS-IP?
  Ik begrijp er nu niet gek veel meer van, misschien dat iemand mij verder kan helpen.
  Het gaat inderdaad om een Sitecom 4S (S lijkt op 5)

  Groeten Laurens
 • Wat zegt de handleiding? Ik heb een wat ouder Sitecom router, maarre, daar zat toch wel een vrij duidelijk uitleg bij.
 • In Nederland is PPP0E gebruikelijk.
  De DNS adressen krijg je normaal van je provider. Je kan ze met Google waarschijnlijk ook wel vinden en anders op de site van je provider.
  Zo uit het hoofd: 195.121.1.66 en 195.121.1.34. Maar geheel zeker ben ik daar niet van.
  Het interne IP-adres van je router is (KPN?)standaard 10.0.0.138 met netmask 255.255.255.0. Je kan dat echter wel aanpassen aan je eigen netwerk.
  Of je op je interne netwerk dynamische IP adressen gebruikt of statische is een keus die aan jou is. Bij dynamische adressen moet je in je router instellen dat je een bepaalde reeks adressen gebruikt. Je router geeft dan de IP-adressen uit aan de verbonden PC's. Ook hier geldt dat de (KPN?)standaard is: vast IP-adres voor direkt verbonden PC en dit moet dan 10.0.0.150 zijn. Ook dat hangt af van de instellingen in je router en is dus te wijzigen.
 • [quote:7090b52ea9="HermanH"]Ook hier geldt dat de (KPN?)standaard is: vast IP-adres voor direkt verbonden PC en dit moet dan 10.0.0.150 zijn. [/quote:7090b52ea9] DIt is heel verwarrend. Niet de PC zelf heeft dit IP adres, maar de router. ALleen in het geval van een speciale multi-pc modem (oude versie) met 4-ip adressen, leverde voor elke computer een apart IP adres (10.0.0.151 enz). Tegenwoordig gewoon eentje. Dus de router simuleert de eerste PC. Het kan nog verwarrender. Geef voor het gemak de router het IP adres 192.168.0.1 (met submask 255.255.255.0). Kies voor of DHCP server met een bepaald IP bereik, bijvoorbeeld 192.168.0.2 t/m 192.168.0.10 (en submask 255.255.255.0). Die 192.168.0.1 is hier de gateway. Dus niet 10.0.0.150, of 10.0.0138 of nog wat anders.
  Mijn voorkeur gaat uit naar een DHCP server die de computers instelt. De computer mogen best een vaste instelling hebben, als die maar binnen het opgegeven IP bereik liggen. Er is dan eventueel een risico dat een dubbel IP adres voorkomt als de computer met het vaste IP adres later wordt aangezet als eentje zonder IP adres. Het voordeel van een DHCP functie in de router is dat de router de opgegeven informatie instelt. DUs dan hoef je zelf de aangesloten computers niet meer in te stellen …
  Kies je voor een vast IP adres dan moet je de gateway en de DNS server adressen nog apart instellen.
  Tja, als je in de getallen verzuipt, dat kan ik me best voorstellen. Het beste is om de gegeven informatie hier, in de handleiding en die van de router en de computer nog eens goed te bekijken. Probeer niet in het wilde weg van alles en nog wat.
 • [quote:2ee3d5fdb9]…Mijn voorkeur gaat uit naar een DHCP server die de computers instelt. De computer mogen best een vaste instelling hebben, als die maar binnen het opgegeven IP bereik liggen. Er is dan eventueel een risico dat een dubbel IP adres voorkomt als de computer met het vaste IP adres later wordt aangezet als eentje zonder IP adres. [/quote:2ee3d5fdb9]

  Wat bij mij (met een Edimax router) goed werkt is juist: geef een IP-bereik aan van b.v. 192.168.0.101 t/m 192.168.0.110 Dit zijn 1 adressen die de DHCP kan uitdelen. Nu blijkt dat als de vaste adressen maar lager zijn dan genoemd bereik de vaste adressen hetzelfde blijven, b.v vaste server op 192.168.0.2 en een 2e pc op 192.168.0.3. Laptops zullen nu een IP tussen 101 en 110 toegewezen krijgen. Dit bijt elkaar niet… Te genoemde adressen zijn zuiver toevallig en kunnen een andere waarde hebben.

  Suc6!
 • Hans Vosman schreef:
  [quote:99268753b2]HermanH schreef:
  Ook hier geldt dat de (KPN?)standaard is: vast IP-adres voor direkt verbonden PC en dit moet dan 10.0.0.150 zijn.
  DIt is heel verwarrend. Niet de PC zelf heeft dit IP adres, maar de router.[/quote:99268753b2]
  Dat klopt dus niet. De router heeft het adres 10.0.0.138 met als naam PC1 en de direkt verbonden PC heeft wel degelijk het IP-adres 10.0.0.150. Ik ben dit op ethernetmodems (dus niet op multi-pc-modems) tegen gekomen bij HCCNET, Planet Internet en Zonnet. Allen via KPN vandaar (KPN?)standaard.

  Als je je router zelf configureert, kan je inderdaad kiezen voor een andere range, zoals p.blauw al schreef.
 • [quote:8354508927="HermanH"]Dat klopt dus niet. De router heeft het adres 10.0.0.138 met als naam PC1 en de direkt verbonden PC heeft wel degelijk het IP-adres 10.0.0.150. Ik ben dit op ethernetmodems (dus niet op multi-pc-modems) tegen gekomen bij HCCNET, Planet Internet en Zonnet. Allen via KPN vandaar (KPN?)standaard.[/quote:8354508927] Dat zal dan wel. Ik gebruik die instelling in ieder geval zelf niet.
 • Hallo,

  Ik ben bezig mijn verbinding in te stellen en kijk of het wil lukken. Via het 'snelle'menu wil het nog niet. Ik heb de IP gegevens van de pc opgevraagd met ipconfig/all (als de pc alleen aan de modem hangt) en kijk of iets in de router in kan stellen. jullie horen nog van me

  Groeten Laursens
 • [quote:69e6f600c6="Hans.Vosman"][quote:69e6f600c6="HermanH"]Dat klopt dus niet. De router heeft het adres 10.0.0.138 met als naam PC1 en de direkt verbonden PC heeft wel degelijk het IP-adres 10.0.0.150. Ik ben dit op ethernetmodems (dus niet op multi-pc-modems) tegen gekomen bij HCCNET, Planet Internet en Zonnet. Allen via KPN vandaar (KPN?)standaard.[/quote:69e6f600c6] Dat zal dan wel. Ik gebruik die instelling in ieder geval zelf niet.[/quote:69e6f600c6]

  Om hier even op in te springen. Als PC aan modem hangt heb ik IP adres 10.0.0.150, standaardgateway/DHCP-server/DNS-server zijn 10.0.0.138.
  Ik heb het Fysieke adres in de router hezet, maar ik snap nog niet waar je de DNS-IP vandaan haalt. Is dit de 10.0.0.138?

  Groet Laurens
 • Nee, de DNS IP-adressen zijn servers van je provider. In een eerder antwoord heb ik die IP adressen toch al gegeven.
 • Op zich mag je ook andere geldige DNS adressen gebruiken. Maarre, er zzit toch wel een handleiding bij of een briefje met al die informatie? Gebruikersnaam, wachtwoord, DNS, SMTP, POP3? Helemaal vanzelfsprekend zijn die adressen soms niet, dus als de provider je daar al laat zoeken, kies dan gauw een ander …
 • [quote:1a49633409="Hans.Vosman"]Op zich mag je ook andere geldige DNS adressen gebruiken. Maarre, er zzit toch wel een handleiding bij of een briefje met al die informatie? Gebruikersnaam, wachtwoord, DNS, SMTP, POP3? Helemaal vanzelfsprekend zijn die adressen soms niet, dus als de provider je daar al laat zoeken, kies dan gauw een ander …[/quote:1a49633409]

  Ja dat klopt. Laat ik bij het begin beginnen. Als ik de router probeer in te stellen. Krijg je als eerste in het setup menu:
  Wat voor een verbinding : bij mij is dat dus ADSL
  Dan de gebruikersnaam: heb ik van Planet gekregen
  Dan of het een statisch of dynamisch IP is, als ik voor dynamisch kies hoef ik verder niks meer in te vullen en kan er een test plaatsvinden, die in mijn geval op failed komt.
  Als ik statisch kies moet ik een IP en DNS-IP ingeven. Voor mijn IP geef ik 10.0.0.150 in en voor DNS-IP heb ik de al eerder door jullie gegeven adres al ingevuld (195.121.1.34/195.121.1.66) Let wel ik heb voor alles al eens wat anders geprobeerd.
  In het advance menu heb ik het mac-adres van de modem gezet die in de instelling van de modem staat.
  De status van de router is failed, maar er staat wel dat er verbinding is met de modem.
  Moet ik in de modem ook nog iets instellen?
  Er zal ergens vast een klein onbenullig foutje zitten, maar jullie hebben al zoveel suggesties gegeven en ik heb al zoveel geprobeerd dat ik niet meer weet wat het zou kunnen zijn.
  Iemand nog een poging?

  Groeten Laurens

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.