Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerk wat niet werkt (XP en ME)

Anoniem
rikverhagen
9 antwoorden
  • Vandaag wilde ik mijn netwerkje aan gaan leggen, maar het werkt nog niet.

    Het moet gaan bestaan uit 2 pc's met een hub ertussen. De 1e pc, (een p4 2400, 512 mb ram) heeft een op het moederbord geintegreerde Realtek netwerkkaart met goede drivers. Dit wordt de pc die ik het meeste gebruik, en deze heeft ook de adsl verbinding die ik wil gaan delen. Deze pc draait op Win Xp Pro
    De 2e pc, (een amd 266, 32 mb ram) heeft een PCI netwerkkaartje gekregen ook van Realtek met goede drivers. Deze pc draait op Win Me.

    Nu heb ik bij beide pc's een wizzard thuisnetwerk uitgevoerd, pc namen opgegeven en als werkgroep bij beide de standaard naam MSHOME.

    Bij ME heb ik geinstalleerd staan een: Client voor Microsoft Netwerken, Realtek RTL8139(A), TCP/IP en een Bestands en Printerdeling.

    Bij XP: Realtek RTL8139 Ethernet NIC, Client voor Microsoft Netwerken, Bestands en Printerdeling, Stuurprog. voor netwerkcontrole, NWLink NetBios, NWLink IPX/SPX/NetBios compatible transportprotocol, en een Internet Protocol TCP/IP.

    Bij beide pc's heb ik ook de harde schijven gedeeld.

    Iemand een idee waarom ik dan geen verbinding krijg. Het netwerk icoontje in de taakbalk geeft ook niet aan dat er pakketten zijn ontvangen, en er zijn er maar zo'n 200 verzonden….
  • Ik vermoed dat het in het instellen van de snelheid van de kaarten ligt.
    Kan de hub wel 100 Mbit/s aan?

    Ook verkeerde bekabeling zou een probleem kunnen zijn.
    Zijn de kabels wel straight? Dit kan je zien door de stekkertjes naast elkaar te houden. De kleurvolgorde van de draadjes in de stekkertjes moet gelijk zijn.

    Wat zijn de TCP/IP instellingen? Te vinden bij de eigenschappen van TCP/IP.

    Als je gebruik maakt van DHCP:
    - Is de DHCP-server van XP wel geactiveerd?
    - krijgen de netwerkkaarten wel een IP adres? (te controleren door in een command-prompt venster het commando [code:1:555374ea6a]ipconfig[/code:1:555374ea6a] in te tikken.)
  • -De hub is geschikt voor 100mb/s
    -Deze heb ik gekocht als pakketje met bekabeling en is vrijwel nieuw, er zitten geen knikken in de kabel ofzo.
    -Met ipconfig krijg ik bij beide pc's gewoon een ipadres te zien.

    Wat is DHCP?
  • probeer eens met het instellen van maar een protocol
    op me heb je alleen tcp/ip en op de xp heb je bijna alle protocollen staan
    haal bij xp de andere protocollen eens weg en kijk of het dan gaat
    bij mij staat alleen tcp/ip open en ik werkmet een win 95 / win 98se en een xp op een netwerk (switch)
  • DHCP is een protocol dat door een PC (server) gebruikt kan worden om aan andere PC's (clients) een IP adres te geven.

    Het installeren van andere protocollen naast TCP/IP mag geen negatieve invloed hebben op het herkennen van de PC's.

    Zitten de ip-adressen wel in hetzelfde netwerk?

    Ik meen me te herrinneren dat er problemen waren met XP en Realtec 8139A netwerkkaarten. Deze zouden niet goed werken.
    Maar op de ME PC zou dat geen probleem mogen zijn.

    Kan je de PC's wel pingen?
    [code:1:82adc03243]ping <ip-adres>[/code:1:82adc03243]
    Waarbij je als ip-adres zowel je eigen PC moet kunnen invullen als de PC op afstand.
    Je krijgt als het goed is 4 antwoorden terug.

    Staat de firewall van XP je communicatie misschien in de weg?
    Bij eigenschappen van TCP/IP, onder de knop Geavanceerd, op het laatste tabblad.
    Of heb je nog een andere firewall draaien? Zoals Norton IS of Zone-Alarm.
  • heb je al geprobeerd om van de ene pc naar de andere te pingen? vinden ze mekaar?ga eens zien of je geen firewall staan hebt op de verbinding tussen de 2 pc's, uitschakelen( ! )
    elie
  • De Xp pc vind de ME pc, maar niet andersom…..de Xp pc heeft als IP 192.168.0.1 en de ME pc 192.168.0.2

    Ook heb ik bij ME meerdere protocollen geinstalleerd, wat niet hielp.
  • laat eens het IPadres automatisch aanwijzen door de hub zelf, protocol op beide pc's inschakelen, firewall op beide pc's uitschakelen, heb zelf een netwerkje met XP en ME en de hub heeft zelf de IPadressen uitgedokterd
    veel succes
    elie
  • Zet op de XP machine de computerbrowser service eens uit.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.