Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

router=firewall

Anoniem
200sx Driver
10 antwoorden
 • ik binnenhuisnetwerk gemaakt, werkt goed op 1 ding na…

  af en toe valt zomaar verbnding weg, engeeft msn melding dat ik achter een firewall zit, op de andere pc zeurt mijn moeder dat winmx zegt dat we achter een firewall zitten. kan dit de router zijn?
 • Een router is geen firewall. Maar een hardware "router" kan wel een ingebouwde firewall hebben. Wat vaak mis gaat in firewalls is, dat de verbinding naar de dhcp server van je provider geblokkeerd wordt. Het gaat dan om poort 68 lokaal (jij) en 67 remote (provider). De dhcp server controleert regelmatig of je nog online bent. Krijgt ie dan geen signaal terug, dan neemt ie aan dat je offline bent.
 • kee, het probleem is nog gekker als ik dacht,

  verbinding is willekeurig weg..

  alle instellingen van de router zijn gedaan zoals het hoort..

  zelfs als ik gewoon aan het msn'en bent, dan gaat ie ineens offline, om na een paar minuten(of kwartier) net waar ie zin in heeft, waar zelf verbinding te gaan maken.
 • Ik heb hier thuis dus precies hetzelfe, alleen dan met online games. Als ik dan 10 min of zo aan het spelen ben krijg ik connection failed en dan ga ik kijken bij me internet en dan kan ik internet nie meer op dan blijft hij zoeken naar de www.microsoft.com die dan weer redirect naar msn.nl, en dan na een tijdje 2 á 3 min doet me internet het weer. Als het internet het niet doet doet hij het ook nie op alle computers in me netwerk. Wat kan ik hier aan doen wat het is zo irritant.

  P.S het is ook af en toe met msn
 • ey, ik ben dus niet de enige op de wereld..
 • [quote:92969b7fcf="200sx Driver"]ey, ik ben dus niet de enige op de wereld..[/quote:92969b7fcf]

  Nee Zeker niet Ik word er helemaal gestoord van zeker als ik online games doe sta ik bijna bovenaan word ik gedisconnect :x Hopelijk is er iemand die ons kan helpen :wink:

  Wat voor router heb je? Ik een LINKSYS…
 • uhm…. e-tech broadband switch router..
 • Nee hoor, hier thuis ook dezelfde problemen. Kabelmodem, router/switch met 3 pc's daaraan gekoppeld. Alledrie internet mogelijk. Kunnen elkaar echter niet zien (gedeelde mappen/werkgroep etc. allemaal in orde). De router houdt alles tegen. En gebruik van MSN (6.0) gooit de internetverbinding gelijk eruit als er chatverkeer is. Waardeloos!!!!

  Wie geeft eens een uitgebreide beschrijving hoe een router ingesteld moet worden om bovenstaande problemen op te lossen. Ik heb een Edimax 6104.
 • ik heb andere router, ouwe ding gaat terug naar de winkel, ik heb een gespecialiseerd iemand het laten fixen, ik werd er gek van..
 • Zet de firewall gewoon uit misschien ook een oplossing :-? Anders een software router instellen als je beveiligt wil zijn.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.