Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Router vaak spanningsloos maken; waarom?

Anoniem
leader1000
9 antwoorden
 • We hebben hier in ons studentenhuis een netwerkje om internet te delen, met daar onder andere een Belkin 4-poorts router.
  Hieraan zijn weer diverse switches verbonden, verdeeld over verschillende verdiepingen.
  We delen een 8192/1024 verbinding met z'n 12-en en met de snelheid zit het wel snor, maar….

  Regelmatig (ca. om de 2 dagen) valt de verbinding uit, wat weer ongedaan moet worden gemaakt door de spanning van de router te halen gedurende een seconde of tien. Daarna is alles weer koek en ei.

  Nu heeft de verkoper mij wel verteld dat dit wel eens kon gebeuren, maar hij had het over een keer of tien per jaar. Wat kan de oorzaak zijn? Moet ik de router om gaan ruilen (router is 2 maanden oud) of zit er een fout in de software van de router?

  Namens Huize Karrestraat alvast bedankt.
 • Heb je ADSL via Versatel? Op mijn werk is dat nl. ook wel het geval, alleen hier gebeurt dat soms een aantal keer per dag. dan KAN aan de router software liggen, maar dat hoeft niet persé.

  Versatel doet echter of hun neus bloed en ontkent steevast.

  Ik heb dat hier dus maar opgelost door 'm met een digitale tijdklok (à €15,- bij de lokale bouwmarkt) om de zoveel uur automatisch te "resetten"-> uit-aan te schakelen (1 minuut, kleinere stapjes gaat niet met de klok in kwestie) Als je dat bij jou om de 24 uur doet - en bij voorkeur op een tijdstip dat iedereen "in coma" ligt - dan heb je nergens last meer van.
 • Ik heb het gehad met mijn netwerk, wat ik heb gedaan is op MAC nivo de pc's opgevoerd in de router (DHCP maar dan een vast ip toekennen aan een bekende MAC (netwerkkaart) Toen was het probleem bij mij opgelost!!

  Zou je via Telnet kunnen doen, zoek ff in de aansturing vna je router

  bij mij was het iets van

  srv dhcp fixip add **MAC ADRES** **IP Adres** **naam**

  voorbeeld

  srv dhcp fixip add 00-E0-E4-65-87 192.168.1.10 server

  Kweet niet of het voor alle routers het zelfde is!!

  Succes
 • We hebben ADSL via Concepts ICT. Ik geloof niet dat het aan hen ligt, aangezien de modem wel gewoon actief is zo'n moment.

  Iets in de router veranderen is niet helemaal aan mij besteed; laat ik zeggen dat ik op dat gebied wel de melk hoor klotsen, maar niet weet waar de tepel hangt (maw: weet niet precies wat er gebeurd als ik een bepaalde handeling uitvoer).
  Maar als ik het goed begrijp zou ik elke pc moeten invoeren in de router? Er hangen 2 8-poorts switches aan; hebben die 1 ip-adres of geven die wel van elke pc die eraan hangt een apart ip-adres door?

  Ik zal eens in de router gaan neuzen…
 • Ik heb hier hetzelfde probleem met een Trust modem/router in 1, met conexant firmware. Vroeger viel het minimaal 1 keer per dag uit, nu minstens eens in de drie dagen. Ik heb een 8000/384 verbinding van Xs4all in Belgie. De modem/router is in NL gekocht.

  Ik heb op GoT gelezen dat mensen problemen hebben met TweakDSL (ook de 8 mbit variant) dat die erg veel problemen hebben met de E-tech modem/routers (hebben die ook niet de conexant firmware?)

  Sommige mensen losten dat probleem op door de interne DHCP server van de modem uit te schakelen. Het is dan wel nodig om iedere pc een eigen IP adres te geven, handmatig dus.

  Overigens moet ik zeggen dat ik in m´n modemlogs erg veel errored seconds heb. Ik merk hier qua internetten niets van maar het kan iets te maken hebben met het uitvallen…
 • Ik heb een E-tech router en ik word er gek van.
  Soms gaat het 2 dagen goed en dan moet ik opeens 4x per dag de router aan en uit zetten.

  Ik denk, dat ik de E-tech lekker uit het raam gooi en een andere aan ga schaffen, want als ik ergens een hekel aan heb, is het als apparatuur niet doet, wat het eigenlijk wel zou moeten doen.
 • Hier geen problemen met e-techrouter, 2x gereset in 1 jaar druk gebruik.

  Wel heb ik dhcp uitgeschakeld en werk ik (ivm chatserver) met statische ip-adressen.
 • Die staat bij mij ook uit, maar helpt niet.
  Draai zelf een webserver en FTP, maar het schiet natuurlijk niet op, als telkens de router "vast slaat".
 • [quote:5bfffdfeae="Japaveh"]
  Sommige mensen losten dat probleem op door de interne DHCP server van de modem uit te schakelen. Het is dan wel nodig om iedere pc een eigen IP adres te geven, handmatig dus.[/quote:5bfffdfeae]

  Het is niet nodig om alle computer een vast ip te geven zolang je maar een andere computer of apparaat als DHCP server laat werken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.