Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

netwerk problemen

Anoniem
None
2 antwoorden
 • Ik wil 2 thuis netwerken aan elkaar vast maken dus doe alle pc's in dezelfde werkgroep. Alleen 2 van de pc's die aan een kabel a 7 - 8 meter. 2 van de pc's krijgen echter geen verbinding. Al geef ik ze gedwongen een ip adres.
  Alle pc's behalve de server zijn ingestelt op het automatische verkrijgen van een ip adres via DHCP de server verdeeld deze.

  Ik heb echter ook geprobeerd om elke pc een ipadres te geven en bij alle een standaard gate-way ingevuld maar dan had die wel het goed ip maar zat als nog niet in het netwerk.

  De computer verzenden gewoon geen informatie over het netwerk wanneer ze een ipadres moeten aan vragen voor de server die op de andere hub zit, ze krijgen dus ook geen ip-adres

  Het netwerk zit als volgt in elkaar:
  er zijn 2 hubs/switches die verbonden zijn aan elkaar. Op de ene hub zitten nog 5 andere pc's en op de andere hub nog 2 andere.

  wat is er niet goed? iemand enig idee?

  (beide hubs hebben de eigenschap: elke poort kan werken als uplink wanneer nodig->dit doet de hub zelf bepalen
  de pc's op de 2e hub(die met 2pc's) krijgen geen ip-adres)
 • Ik vermoed dat je een bekabelingsprobleem hebt.

  Heb je tussen de 2 hubs wel een cross-link kabel gebruikt ipv een straight? Dat is nodig als elke poort als uplinkpoort gebruikt kan worden en ook als je 2 uplinkpoorten gebruikt.

  Kan je wel over de twee hubs pingen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.