Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Computer blokkeert bij aansluiting

Anoniem
drupke
7 antwoorden
 • Hello,

  Ik heb me net een netwerkje aangeschaft voor 2 pc's (2 netwerkkaarten d-link DFE 530TX, en een cross cable). Beide pc's hebben windows xp (de éen is een veel oudere pc dan de andere) eenmaal het netwerk is aangesloten blokkeert mijn oude computer en de andere niet. Steek ik de kabel in als de pc opstart dan geraak ik niet meer in windows. Kan iemand me aub helpen???

  Groeten
 • twee pc's met crossed cable, dit klopt, heb je de schijven of mappen op beide pc's gedeeld? en hoe zit het met de firewalls?
 • De schijf van mijn nieuwere pc is gedeeld (maar voor ik de schijf deelde en het netwerk net aansloot had ik hetzelfde probleem, dus volgens mij ligt het niet aan delen van de schijf), en ik heb een firewall staan op mijn nieuwere computer, moet ik deze afzetten?

  groeten
 • In eerste instantie zou ik de firewall uitzetten, krijg je dan wel verbinding, dan weet je in ieder geval dat het aan de firewall ligt.
  Dan nog de vraag, heb je de firewalls nodig (bijvoorbeeld voor het internet)? zo ja, dan zou ik niet die van windows xp gebruiken maar bijvoorbeeld zonealarm omdat deze gemakkelijker in te stelllen is voor wat betreft de toegang tot de pc's.
  Als je verder geen internet hebt kun je gewoon beide firewalls uit laten (windows help).
 • Ik heb geprobeerd met de firewall uit te zetten (het is een mcafee firewall) maar nog steeds heb ik problemen :cry: weet je nog andere mogelijkheden?
 • Ik lees dat je op beide pc's win xp hebt, heb je ook gecheckt of de XP firewalls ook uit staan?
 • Yep, die zijn beide uitgeschakeld. Op dezelfde schijf heb ik trouwens ook windows 2000 staan waar ik hetzelfde probleem bij heb. Dus ik denk dat het probleem zich niet aan het besturingssysteem bevindt.

  Groeten

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.